IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DOK SE ČEKA BAZEN U MOSTARU: Ometani treninzi Lane Pudar u Banjoj Luci, ne zna se kada će biti problem riješen… (foto, video)

Bez mogućnosti da trenira u Mostaru, Lana je protekli period često trenirala u Banjoj Luci u godini kada je ostvarila najveće uspjehe u karijeri…

MOSTAR- BANJA LUKA: BiH, Sport, Zanimljivosti, vijesti, subota, 08 X- 00: 34… DOK ČEKA BAZEN U MOSTARU: Ometani treninzi Lane Pudar u Banjoj Luci, ne zna se kada će biti problem riješen… (foto, video)

Gradski olimpijski bazen u Banjoj Luci u ponedeljak prestaje sa radom zbog nemogućnosti obezbjeđenja osnovnih uslova rada, a samim tim bit će ugroženi treninzi naše najbolje plivačice i sportiskinje Lane Pudar.

Bez mogućnosti da trenira u Mostaru, Lana je protekli period često trenirala u Banjoj Luci u godini kada je ostvarila najveće uspjehe u karijeri.

Kako je kazao Goran Grahovac, predsjednik Akademskog plivačkog kluba “22. April” i trener Lane Pudar, svi klubovi su dobili obavještenje da od ponedjeljka dolazi do obustave rada bazena.

“Blokirani su računi. Ne mogu se obezbjediti ni bezbjednosni, ni zdravstveni uslovi za rad”, kazao je Grahovac za Nezavisne.

Kako dodaje, neizvjesno je da li će i kada će se ovo rješiti.

Sa druge strane, iz Gradske uprave Banja Luke poručuju da je Grad učinio sve sa svoje strane kako bi se odblokirao račun “Akvane“ i kako bi to preduzeće i Gradski olimpijski bazen mogli nesmetano da rade, a radnici da dobiju plate.

Čitaj još:   Popis u Crnoj Gori: Koliko njih se izjasnilo da su Crnogorci, a koliko ih priča crnogorski i koliko srpski jezik... (foto, video)

“Očekuje se da će preduzeće ‘Novoteks’ potpisati sporazum o predloženom rješenju, prema kojem bi Grad naslijeđena dugovanja ‘Akvane’ isplaćivao u mjesečnom anuitetu do isplate kompletnog duga, uz uslov da se odblokiraju računi ‘Akvane'”, navode iz Gradske uprave.

Kako ističu, uloženi su maksimalni napori da se “Akvana” izvede iz stanja višemilionskih dugovanja, koja su nastala ranijih godina, a zbog kojih je sada, nažalost, usljed nedostataka sredstava za rad – najavljen prekid rada Gradskog olimpijskog bazena.https://abd698350d24d2b3e542041fb05a1bb7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

“Pozvane su sve strane da se zajedno dođe do najboljeg rješenja jer je prioritet da radnicima što prije budu isplaćene plate i da ‘Akvana'“, a time i Gradski olimpijski bazen normalno funkcionišu”, navode iz Gradske uprave.

Podsjetimo, Lana je na Evropskom prvenstvu u Rimu osvojila zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin.

Inače, Lana Pudar (16) se prije nekoliko dana vratila treninzima nakon zasluženog odmora poslije nastupa na Evropskom prvenstvu u Rimu, a fokus će joj biti na pripremama za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Čitaj još:   SNIMAK KOJI UPOZORAVA: Objavljen video stravične nesreće kod Mostara...

izvor Nezavisne.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more