IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović neće biti na Prajdu: Šetnja do pravednije i bolje Crne Gore… (foto, video)

“Moja vizija je slobodna i evropska Crna Gora, a takva će biti samo kada svaki njen građanin i građanka budu slobodni u ostvarivanju svih svojih prava bez ijednog „ali“. Stoga vaši napori i doprinos na vidljivosti LGBTIQ osoba u Crnoj Gori zaslužuju puno poštovanje i zahvalnost, koje vam ovom prilikom iskazujem u ime Vlade Crne Gore i svoje lično”, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u pismu upućenom organizatorima Parade ponosa koja će biti održana danas u Podgorici.

On je poželio uspješan Montenegro Prajd i istakao da je uvjeren da će organizatori povorke sa predstavnicima Vlade šetati do pravednije i bolje Crne Gore.

U pismu naslovljenom Crnogorskoj LGBTIQ Asocijaciji Kvir Montenegro Abazović je naveo da usljed ranije preuzetih obaveza u inostranstvu nije u mogućnosti da prisustvuje Prajdu, te potvrdio svoju ličnu podršku građanima i građankama, učesnicima Prajda, dok je članovima Organizacionog odbora čestitao na vrlo zahtjevnoj organizaciji.

Čitaj još:   IZVJEŠTAJ UN- a PORKAZUJE UMIJEŠANOST SRBIJE U AGRESIJU NA BiH: "55 paravojnih jedinica djelovalo na prostoru bivše Jugoslavije''

On je podsjetio da će u ime Vlade današnjoj Povorci ponosa prisustvovati ministri: Fatmir Gjeka, Goran Đurović i Ana Novaković Đurović, kao i da je u znak podrške zgrada Vlade u Karađorđevoj ulici u Podgorici simbolično osvijetljena duginim bojama. 

BOBUS VIDEO; Veseli se Srpski rode- Bioče restoran Potoci

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more