Crna Gora

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo: Tužilaštvo da pokrene postupak protiv SPC i Joanikija i ispita slučaj naručivanja 100 kalašnjikova… (foto, video)

Poziva se državni tužioc da, kako je naveo, pokrene postupak protiv cijele Srpske crkve i vladike Joanikija i ispita slučaj naručivanja 100 kalašnjikova od jedne kriminalne grupe, o čemu je vlast izviještena od Interpola…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijestri, ponedeljak, 10 X- 00: 54… Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo: Tužilaštvo da pokrene postupak protiv SPC i Joanikija i ispita slučaj naručivanja 100 kalašnjikova… (foto, video)

Pseudohrišćanski svetosavski pokret organizovao kvazireligiozni događaj- moleban za spas svetinje braka i porodice pred sabornim hramom u Podgorici.

Načelstvovao mu je vladika Joanikije koji prilagođava jevanđelje velikosrpskim nacionalnim interesima – naveo je u reagovanju mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo. 

Umjesto da se, kako je rekao, “natiječe s anđelima božjim u ljubavi prema ljudskom rodu on na svakom mjestu i u svakoj prilici na brutalan način nasrće na Crnu Goru, Crnogorce i manjine i priziva zlo i nesreću”.

– Ovoga puta, brigom za najveću svetinju, porodicu, pere biografiju koju krase optužbe za zataškavanje slučajeva pedofilije i podsticanje na oružane nemire – naručio je 2020. godine 100 kalašnjikova namijenjenih oružanoj pobuni u slučaju propasti na izborima onovremene opozicije – kazao je Mihailo.

Tog avgusta prije dvije godine, prema njegovim riječima, “Bog nas je spasio da ne poteče krv Crnom Gorom”. 

– A onda je, na krilima anticrnogorske opozicije, koja se te godine dofatila vlasti Srpska crkva prerasla u silu iznad naše države.  Danas je ideološki podupirač toj istoj vlasti koji će dovesti do još jednoga genocida i zločina nad građanima koji nijesu srpske narodnosti, što ona priziva – ocijenio je Mihailo. 

Poziva državnoga tužioca da, kako je naveo, pokrene postupak protiv cijele Srpske crkve i vladike Joanikija i ispita slučaj naručivanja 100 kalašnjikova od jedne kriminalne grupe, o čemu je vlast izviještena od Interpola.

– Pozivam ga i da pokrene izviđaj u vezi pedofilije unutar Srpske crkve i zbog protivustanoga djelovanja, miješanjem u predizborne aktivnosti, pred opštine zakazane za 23. ovoga mjeseca- poručio je Mihailo.

BONUS VIDEO: Dolazak Na Cetinje Helikopterom Mitropolita Joanikija i Patrijarha Porfirija

IZVOR Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 17. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan premoren,…

52 minute ago

DEBAKL MILOJKA Spajića i njegove Vlade: Uuzalud se brukali i pokušavali da se opravdaju pred “srpskim svetom” i njegovim aparatčicima u Crnoj Gori… (foto, video)

Objavljen tekst Rezolucije o Srebenici, nijesu uvršteni amandmani Crne Gore... U Rezoluciji, međutim, nema amandmana koje…

1 sat ago

Najveći problem parlamentarne demokratije u Bijelom Polju su PETAR Smolović i ERNADA Suljević… (foto)

Jučerašnjim saopštenjem DPS- a i satelita, lokalna vlast u Bijelom Polju nije pokazala ništa drugo…

1 sat ago

DPS: Ko je upalio mrak u Zeti? (foto)

Opština Zeta ne slavi 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore jer vlast u Zeti duboko…

2 sata ago

ŠOK SNIMAK SA ISPITIVANJA ATENTATORA NA ROBERTA FICAŠOK: Otkrio policajcima, zašto je pucao, na slovačkog premijera… (foto, video)

Objavljena je snimka atentatora na slovačkog premijera Roberta Fica u kojem je rekao zašto je…

2 sata ago

MINISTRICA OBRAZOVANJA U KANTONU SARAJEVO PONIŽAVA UMJETNIKA, MAESTRA MEHMEDA BAJRAKTAREVIĆA… (foto)

Iako maestro MB ima 67 godina života i 42 godine staža Ministarstvo obrazovanja neće da…

3 sata ago

This website uses cookies.