IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA ušla u izbornu kampanju: Postavljeni bilbordi širom grada…

U susret lokalnim izborima u 14 crnogorskih opština, koji su zakazani za 23. oktobar, izborna kampanja je uveliko počela. Glavna izborna utakmica vodiće se u Podgorici, a u glavnom gradu Crne Gore postavljeni su bilbordi političkih subjekata, javlja Anadolu Agency (AA).

Pored Podgoričana, lokalnu vlast će birati i građani Bijelog Polja, Bara, Budve, Danilovgrada, Žabljaka, Zete, Kolašina, Pljevalja, Plava, Plužina, Rožaja, Tivta i Šavnika.

Glavna bitka na lokalnim izborima vodiće se u Podgorici gdje živi više od 200.000 stanovnika, što je trećina građana Crne Gore. Za glasove više od 143.000 birača u glavnom gradu boriće se partije s osam izbornih lista.

Glavna politička bitka vodiće se između, s jedne strane, aktuelne gradske vlasti predvođene Demokratskom partijom socijalista (DPS) Mila Đukanovića i s druge strane partija koje su na parlamentarnim izborima 2020. tijesno pobijedile DPS na državnom nivou.

Čitaj još:   "Neke države EU, namjerno usporavaju CG, da bi je stigla Srbija"...

Da su izbori za Podgoricu važni svim partijama, pokazuje i to da su skoro svi bilbordi u Podgorici zakupljeni od strane partija. Na bilbordima su nasmijani političari, s izbornim sloganima.

Izborna šutnja u Crnoj Gori počinje 22. oktobra u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mjesta.

izvor: AA

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more