IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sarajevo i Podgorica gradovi pobratimi u razmjeni kulture: PRVO KONCERT SEVDAHA dvije multikulturne prestonice… (foto, video)

PJESMA I MUZIKA UZ SEVDAH IDU DALJE: Gradovi Sarajevo i Podgorica su multikulturne prestonice i da u tome leži snaga i bogatstvo Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Najava da na jednoj od kultnih podgoričkih lokacija, 19. oktobra od 19 sati biće održan koncert prijateljstva ,,Sarajevo s ljubavlju Podgorici“ na kojem će nastupiti muzičari iz glavnog grada BiH…

SARAJEVO- PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 15- X- 09: 24… Sarajevo i Podgorica gradovi pobratimi u razmjeni kulture: PRVO KONCERT SEVDAHA dvije multikulturne prestonice… (foto, video)

Prije mjesec dana su u Podgorici gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković potpisali Sporazum o bratimljenju Sarajeva i Podgorice. Gradonačelnica Sarajeva je istakla da se ovim činom krunisala dosadašnja uspješna saradnja glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Kreće prva razmjena multikulture u kojem će nastupiti muzičari iz glavnog grada BiH koji će upriličiti  19. oktobra od 19 sati koncert prijateljstva ,,Sarajevo s ljubavlju Podgorici“ na kojem će nastupiti muzičari iz glavnog grada BiH…

Regionalni portal iBalkan.net podržava uvijek sve što ide u duhu prijateljstva i dobrih namjeta, krenulo je od “BUREKA SA SIROM” išlo se dalje od pobratinstva dva grada SARAJEVA i PODGORICE. Razgovarali smo sa dva velika pregaoca iz Crne Gore Bıderom Mustafić i Aleksandra Aca Vojvodića…

– Riječ je o razmjeni muzičke kulture dva grada, organizovanoj na inicijativu sarajevskih umjetnika, a u organizacji Aca Vojvodica sa prijateljima, kao plod velikog prijateljstva između Sarajeva i Podgorice– kazala je Bisera Mustafić, koja je uključena u organizaciju koncerta.

Čitaj još:   NEVJEROVATNO: CRNA GORA IMA AMBASADORE U SAMO SEDAM ZEMALJA...

BISERA Mustafić naglašava da je ovu inicijativu svesrdno pomogao Sekretarijat za sport i kulturu Podgorice…

Krenilo se od jedne lijepe ideje, da se napravi druženje uz muziku i pjesmu u oba grada naizmjenično, došlo se i do realizacije. Dakle, početak te prelijepe inicijative biće 19. oktobra kod Stare banje na Ribnici, gdje će koncert održati sjajni sarajevski muzičari i majstori sevdaha Hasiba Agić, Senada Beglerović-Leković, Izeta Milišić, Reuf Feković, Bajro Planjanin i maestro Šuki Planjanin, sa svojim domaćinima Šukrijom Žutim Serhatlićem i Zdravkom Đuranovićem. Izvođače će pratiti orkestar pod upravom harmonikaša Šapka Delića. Ova imena garantuju prelijepu i nadasve razdraganu noć uživanja u najljepšim sevdalinkama– kazala je Mustafić.

Na kraju našeg razgovora ona je naglasila da će Podgorica na isti način uzvratiti Sarajevu.

– U planu je da naši eminentni muzičari i izvođači Sarajlijama predstave muzičke bisere crnogorskog sevdaha, ali o tom-potom… Svi koji 19. oktobra budete u prilici, dobro ste došli da uživate i da uz prelijepe zvuke i pjesme makar na kratko zaboravite na sve probleme. I naravno, da dočekamo naše drage Sarajlije kako Podgoričanima i priliči– poručila je Mustafić.

SVE NAREDNE NAJAVE vezaćemo riječima same Gradonačelnica Sarajeva da je potpisivanju Sporazuma istakla da su Crna Gora i Bosna i Hercegovina prijateljske države.

“Crnogorci su ljudi, ali su prije svega naše komšije, prijatelji, nacija sa identitetom.  Crnogorce oduvijek krasi ‘čojstvo’, koje znači pravednost, govorenje istine onakvom kakva jeste, bez vrdanja i uopštavanja. Drago mi je što je crnogorski parlament usvojio Rezoluciju o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice.”, istakla je Karić.

Čitaj još:   TUGA I Dan kada je život IZGUBIO „košarkaški Mocart”! (foto i video)

BONUS VIDEO: SENADA BEGLEROVIĆ LEKOVIĆ- Solistički koncert u Podgorici (12.11.2019.)

izvor iBalkan.net/ analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more