IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Šeki RADONČIĆ O UKLANJANJU SPOMEN- PLOČE U MORINJU: “Varvarski čin vlasti koju predvodi Dritan Abazović” (foto, video)

ŠEKI RADONČIĆ smatra da je taj slučaj samo jedan od pokazatelja u kakvom se stanju Crna Gora nalazi…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 20- X- 10: 24… Šeki RADONČIĆ O UKLANJANJU SPOMEN- PLOČE U MORINJU: “Varvarski čin vlasti koju predvodi Dritan Abazović” (foto, video)

Uprava za inspekcijske poslove donijela je rješenje prema kojem će spomen-ploča na lokaciji bivšeg logora za hrvatske zarobljenike u Morinju, postavljena 10. oktobra, biti uklonjena pod obrazloženjem da ne postoji neophodna dokumentacija.

Novinar Šeki Radončić za Gradsku RTV kaže da je uklanjanje ploče varvarski čin vlasti koju predvodi Dritan Abazović.

“Vlada kojoj je izlagasano nepovjerenje pokazuje da joj ništa nije sveto, čak ni spomen ploča u logoru u kojem su, tokom opsade Dubrovnika, početkom devedesetih, bili zatvoreni i zlostavljani hrvatski zarobljenici. Uklanjanje te ploče govori da ova Crna Gora, sa ovom vlašću, još nema ni trunke kulture stida, niti sjećanja”, navodi Radončić.

“Naravno da je riječ o poruci da trenutno u Crnoj Gori nema ni zakona, nažalost nema više ni morala, nema crnogorskog čojstva”, ocjenjuje Radončić.

Čitaj još:   SVI SRBI POD JEDNU ŠLJIVU: Da li je u Beogradu tajno potpisana deklaracija o ujedinjenju u Veliku Srbiju? (foto, video)

Na rješenje državne inspekcije o uklanjanju spomen ploče u Morinju, reagovao je i predsjednik Hrvatske građanske inicijative– ministar bez portfelja Adrijan Vuksanović.

„Sve to pokazuje u kakvom ambijentu i kakvom ozračju danas živimo. Pokazuje i koliko smo se vratili unatrag, na onom putu za koji smo govorili da je emancipatorski. Ona najzdravija Crna Gora se suočava sa svojom prošlošću. Rekao bih da se danas stide oni koji nemaju nikakvog razloga da se stide“, kazao je Vuksanović.

Za komentar je Gradska televizija kontaktirala i ministra Raška Konjevića i šefa diplomatije Ranka Krivokapića, kao i Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske, ali odgovor još nijesmo dobili.

Podsjetimo, Konjević i Krivokapić su 10. oktobra, zajedno sa hrvatskim zvaničnicima, otkrili spomen ploču posvećenu građanima susjedne države–  civilima braniocima iz Dubrovačke regije, na lokaciji nekadašnjeg logora Morinj.

BONUS VIDEO: Crnogorska inspekcija naložila skidanje spomen ploče u znak sjećanja na zatočenike u logoru Morinj!

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more