IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA HAPŠENJA Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA): Uhapšena šestorica u slučaju Štrpci, na području Višegrada… (foto, video)

Optuženi su za ubistva 20 putnika u Višegradu otetih 27. februara 1993. godine iz voza u Štrpcima…

VIŠEGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 21- X- 08: 54… NOVA HAPŠENJA Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA): Uhapšena šestorica u slučaju Štrpci, na području Višegrada… (foto, video)

U akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na području Višegrada uhapšeno je šest osoba zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva, a radi se o optuženim iz predmeta Luka Dragičević i ostali (slučaj Štrpci), piše sarajevski portal Klix pozivajući se na svoja saznanja.

Uhapšeni su, navodi se, Luka Dragičević, Obrad i Novak Poluga, Petko Inđić, Radojica Ristić i Miodrag Mitrašinović.

Oni su optuženi su za ubistva 20 putnika u Višegradu otetih 27. februara 1993. godine iz voza u Štrpcima. Prema optužnici, Dragičević je bio komandant Druge podrinjske lake pešadijske brigade Vojske Republike Srpske (VRS), Inđić komandant Interventne čete ove brigade, a ostali optuženi pripadnici ove čete.

Čitaj još:   BIJELI LUK, NIJE UVIJEK LJEKOVIT: Ako imate OVE zdravstvene probleme NIKAKO ne smijete da ga KORISTITE... (foto)

U ovom slučaju optuženi su i Dragan Šekarić i Oliver Krsmanović koji su već u zatvoru osuđeni za druge zločine…

BONUS VIDEO: Uhapšeno 15 osumnjičenih u slučaju Štrpci,,,

izvor Klix.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more