IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI INCIDENT između Bara i Ulcinja: Povrijeđena dva policajca na službenoj dužnosti… 

Dva policajca na dužnosti i službenik Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama povrijeđeni su kod uvale Valdanos kada je čamac SAR 5 pod još nerazrješenim okolnostima oštećen, a tročlanu posadu su spasile kolege sa drugog plovila.

Trojica povrijeđenih su medicinski zbrinuti u Opštoj bolnici Bar, a zbog prirode povreda u predjelu glave povrijeđeni policajac B.J. je upućen na liječenje u Klinički centar Crne Gore.

Prema saznanjima Primorskog portala, skiper na čamcu SAR 5 bio S.A. zaposlen u UPS. Identitet drugog povrijeđenog policajca za sada nije poznat, kao ni uzrok havarije. Da li je otkazao radarski sistem pa je čamac vjrovatno udario u hrid, takođe, treba da se utvrdi.

Na čamcu je nanijeta velika materijalna šteta. Plovilo SAR 5 je spasilački čamac Uprave pomorske sigurnosti koji je aprila 2019. predstavljen kao najsavremeniji u posjedu ove institucije. Čamac sa termovizijskom kamerom plaćen je 240.000 eura a nabavljen je uz podršku Ministarstva pomorstva i saobraćaja i Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Čitaj još:   Srpski nacionalni savjet obmanuo javnost: Ko je bio u Kučima dio izborne kampanje Krivokapića... (foto i video)

Incident se dogodio između Bara i Ulcinja, na teritoriji ulcinjske opštine, u noći između subote i nedjelje, ali Uprava policije i Uprava pomorske sigurnosti do sada se nisu oglašavali.

izvor: cdm.me