IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Za jedne svjetlo nade, za druge trampista: Jakov Milatović, potencijalni gradonačelnik Podgorice? (foto, video)

Pobjeda Vučića u Crnoj Gori… DPS još plaća cijenu zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti ali i ulaska u manjinsku vladu. Nužan je, kažu, ozbiljan preokret. Sugeriše se i pojava novih snaga na crnogorskom političkom frontu. Neki će reći da je jedini način da se nadiranju srpske desnice u Crnoj Gori odgovori formiranjem crnogorske desnice koja bi okupila sve crnogorske patriote.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 26- X- 00: 44… Za jedne svjetlo nade, za druge trampista: Jakov Milatović, potencijalni gradonačelnik Podgorice? (foto, video)

Prema preliminarnim rezultatima nedeljnih lokalnih izbora u 14 crnogorskih gradova promena vlasti dogodila se u sedam opština.

DPS je imao vlast u osam od 14 gradova u kojima su birane lokalne vlasti. Ali DPS će, kako sada stvari stoje, vlast formirati u Baru, Plavu i Bijelom Polju, dok su političke snage koje su osvojile na državnom nivou vlast 30. avgusta 2020. bile u Zeti, Žabljaku, Pljevljima, Danilovgradu, Kolašinu, Budvi i Tivtu.

U Rožajama, apsolutnu pobjedu ostvarila je Bošnjačka stranka.

U Crnoj Gori su „oslobodioci“ proslavljali izborne pobjede bez ijedne zastave države u kojoj su izbori održani– mahom su se vijorile trobojke i zastave ekstremističkih paracrkvenih organizacija.

Sigurno je tužno i porazno probuditi se sa saznanjem da vašu jedinu državu vode oni koji je otvoreno mrze uz pomoć onih koji tu mržnju ne smeju da pokažu otvoreno a svi zajedno su sluge SPC, najvećeg negatora postojanja Crne Gore.

Ovi izbori su pokazali poroznost svih onih priča o Sinjajevini, solarnim panelima i električnim tramvajima na kojima je URA retorički insistirala.

Čitaj još:   JAKOV Milatović, Vučić i Dačić pjevali “Ivanova korita”... (foto, video)

Pokazalo se da je pokret URA odlazećeg premijera Dritana Abazovića u protekle dvije godine bila most preko kojeg su „četnici“ prešli.

Kako su upozoravali pojedini– URA je bila velikosrpski trojanski konj vešto umjetnut u procrnogorsko i građanski orijentisano biračko tijelo razočarano DPS- om a sa ciljem da se prevarom uzme tih nekoliko procenata da bi velikosrpske, proputinovske, klerofašističke, antizapadne, anti- EU, anti- NATO snage preuzele vlast.

Budva je pijre nekoliko godina bila startna stanica i poligon za taj pakleni plan…

Podgorica je slobodan grad, poručio je u nedelju uveče nosilac liste Evropa sad, Jakov Milatović koji će, vjerovatno, biti novi gradonačelnik Podgorice.

Prema preliminarnim rezultatima pokret Evropa sad na izborima u Podgorici je osvojilla najviše glasova od opozicionih lista– 21,8 odsto (13 mandata) i biće u prilici da formira vlast sa partijama kojima je formirala vlast u drugim opštinama (Demokratski front, Demokratska Crna Gora, GP URA…).

Lista “Svi za naš grad” dosadašnjeg gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića osvojila je 38,2 odsto glasova (24 mandata).

Najveći gubitnici izbora u Podgorici su, kako se procenjuje, dvije stranke iz vlade u tehničkom mandatu – SNP (nije prešla cenzus) i URA. Pretpostavke su da su se glasovi Demokrata, koji su zabeležili pad podrške, prelili na Evropu sad.

Uspjeh Evropa sad je iznenađenje ovih izbora, slažu se poznavaoci prilika, a šta je tačno razlog pokazaće postizborne analize.

Da li su građani Crne Gore skloni ili ne da poverenje daju nekom novom ali treba svakako imati na umu i političku nestabilnost te društvenu i socio- ekonomsku krizu u Crnoj Gori.

Čitaj još:   Propao plan Milorada Dodika: Zoran Tegeltija MOLJAKA AMBASADORE u UN- u, da se obrati na sjednici Vijeća sigurnosti u New Yorku... (foto, video)

Ispostaviće se da su se, kako se ocjenjuju, populistička obećanja o plati od 1000 eura plus bliskost ovog pokreta crkvi isplatila.

Kada postanem gradonačelnik, govorio je nedavno Milatović, „nastaviću putem koji je Marko Miljanov trasirao za generacije posle njega, putem slobode, čojstva i junaštva, putem demokratskog razvoja i ekonomskog blagostanja za sve građane Podgorice”.

BONUS VIDEO: Jakov Milatović- Nastaviću putem Marka Miljanova…

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more