IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRAJ MIHOLJSKOG ILI BABLJEG LJETA- STIŽE PRVI SNIJEG: Evo kada počinje zahlađenje u i nagli PREOKRET vremena… (foto, video)

Meteorolog koji je najavio kraj toplih dana i naglu promjenu vremena već tokom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 28- X- 00: 44… KRAJ MIHOLJSKOG ILI BABLJEG LJETA- STIŽE PRVI SNIJEG: Evo kada počinje zahlađenje u i nagli PREOKRET vremena… (foto, video)

– Narednih dana nad nama će jačati polje anticiklona donoseći suho i relativno toplo vrijeme. Samo ponegde može biti jutarnje magle ili niskih oblaka koji mogu smanjiti količinu sunca preko dana, ali će temperature svakako biti znatno iznad prosjeka- prognozira Čubrilo.

Minimalna temperatura prema njegovim rječima biće od 4 do 12 stepeni, osim na nekim višim planinama gdje će biti slabih mrazeva, tokom dana će uglavnom biti od 5 do 23 C, lokalno i oko 26 Celzijusa, a vijetar će biti slab.

Oko 3. novembra stoji signal izmenu sinoptike. Čeka nas porast vazdušnog pritiska nad sjeverozapadnim i sijevernim Atlantikom što bi frontalne poremećaje usmjerilo preko središnje Evrope ka nama gde bi polje anticikona slabilo.

Oko 5. novembra bi moglo uslediti prvo u seriji pogoršanja koja bi nam donelo padavine i zahlađenje, ali u ovom momentu se ne simulira nikakvo jako zahlađenje već bi se temperature držale proseka, tako da bi pojave snijega moglo biti na višim planinama, što je za taj dio godine potpuno normalno- navodi Čubrilo.

Čitaj još:   SARAJEVO: Šetaće njih 500 iz "Povorke ponosa" čuvaće ih 1.100 policajaca,150 zaštitara nabavljene su i betonske prepreke... (foto)

Meteorolog dodaje da dugoročni proračuni GFS- a sugerišu da posle 10. novembra treba očekivati čestu pojavu padavina uz temperature oko ili malo ispod proseka dok najnovije procene GEFS- a to mogućnost prvog snijega u nizijama vide poslije 20. novembra.

– Narednih nedelju dana iskoristite za sve poslove na otvorenom jer je vjerovatno da se poslije 4. novembra sinoptika menja i da stižu pravi jesenji dani- navodi Čubrilo.

BONUS VIDEO: Suncokret- PADA PRVI SNIJEG

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more