IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U Španiji uhapšena grupa narko dilera, među kojima i CRNOGORSKI državljani… (foto, video)

Nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Jedinice za organizovani kriminal Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Evropola, u sinhronizovanoj akciji uhapšeni su, na teritoriji Kraljevine Španije, članovi organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su se, tokom dužeg vremena bavili neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane.

„U ovoj akciji, uhapšeni su A. R. (1975) državljanin Srbije, S. K. (1967) državljanin BiH, D. H. (1965) državljanin Švedske, G. R. (1965), D. R. (1969), I. P. (1967), R.Đ. (1991) državljani Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Kako se sumnja, članovi ove grupe su zakupljivali kuće uglavnom u manjim mjestima u španskoj oblasti Taragone. Na pogodnim lokacijama instalirali su agregate, lampe, klima uređaje, sisteme za navodnjavanje i ostalu opremu koja je neophodna za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima.

Čitaj još:   ERDOGANU KOMŠIJE NE DAJU MIRA: Upućene protestne note Grčkoj i SAD- u zbog vojnog gomilanja snaga koja podsjećaju na okupaciju..." (foto, video)

„U četiri objekta u kojima su se nalazile ilegalne laboratorije, policija je pronašla 5.400 stabljika marihuane. Takođe, prilikom pretresa kuća i stanova koje su koristili osumnjičeni, pronađeno je 100.000 falsifikovanih eura“, dodaje se u saopštenju.

Članovi ove grupe su, kako se sumnja, marihuanu koju su proizveli distribuirali i prodavali kupcima na teritoriji Španije, ali i u drugim zemljama Evropske unije.

izvor: gradski.me