IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Direktor RAK- a najavio rigoroznu kaznu protiv Face TV Senada Hadžifejzovića… (foto, video)

Direktor Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH, Draško Milinović, najavio je rigorozne mjere protiv Face televizije, čiji je vlasnik i direktor Senad Hadžifejzović tokom razgovora sa gostom u emisiji upitao da li bi trebalo se Milorad Dodik “smijeni, smiri ili ubije”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 30- X- 21: 14… Direktor RAK- a najavio rigoroznu kaznu protiv Face TV Senada Hadžifejzovića… (foto, video)

Milinović je rekao da je RAK danas po službenoj dužnosti pokrenuo postupak protiv tog medija.

– To će biti skraćeni postupak s obzirom da je, na prvi pogled ovoga što se desilo, itekako jasno da je prekršen Kodeks o pružanju audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija – rekao je Srni Milinović, prenose Nezavisne.com.

Prema njegovim riječima, na prvi pogled je vidljivo da je prekršeno još mnogo podzakonskih akata Agencije.

– Ove stvari koje smo nažalost vidjeli u medijskom prostoru BiH, prvenstveno Face televiziji su nedopustive i RAK ih neće dozvoliti- naveo je Milinović.

Milinović je najavio da će vrlo brzo, čim se skraćeni postupak završi, biti izrečene odgovarajuće mjere i sankcije.

Čitaj još:   PODGORICA:"DIK nije verifikovao jedan mandat, nema većine za odlučivanje o..." (foto)

– U komunikaciji sa kolegama iz područja emitovanja već smo u prvoj analizi vidjeli da će one biti rigorozne. I mogu da najavim rigorozne mjere da se ovakve stvari više nikada ne bi desile- dodao je Milinović.

U slučaju da se to ponovi, kaže Milinović, krajnja mjera je suspenzija programa i oduzimanje dozvole.

– Ovo sad je nešto što će vjerovatno ići ka najvišoj mogućoj novčanoj kazni s obzirom da je to prva mjera upozorenja da se ovakve stvari ne bi dešavale, ali ukoliko se ovako nastavi, mi smo kroz naše analize u RAK- u već vidjeli da Fasce televizija prelazi određene granice, bojim se da ćemo posegnuti za najrigoroznijim mjerama koje su nam Zakon o komunikacijama i sva naša pravila dali kao nadležnost da djelujemo- dodao je on.

Vlasnik i direktor sarajevske Face televizije Senad Hadžifejzović je, tokom razgovora sa gostom u emisiji o tome šta da se radi sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, upitao da li je rješenje da se “smijeni, smiri, ubije?”.

BONUS VIDEO: Milanović: Treba nam susjed kao Dodik! Dodik: Imam dogovor sa Čovićem! Čović otkrio karte!

Čitaj još:   VIC DANA: Jaran dobio sina, a komšija mu kum iz Amerike, pa ga pita, kako će se naslednik zvati, a onda– urnebes… (foto)

izvor Nezavisne.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more