IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Filip je žrtva pomahnitalog ubice sa Cetinja, a borba za život još mu traje… (foto, video)

DOKTORI MU DAVALI 5 POSTO ŠANSE DA PREŽIVI: “Filip je doživio tešku povredu u predjelu glave koja je prouzrokovala traumatsku povredu mozga, gubitak uha i dijela lobanje”, navodi se u objavi na gofundme stranici.

CETINJE: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 30- X- 21: 14…  Filip je žrtva pomahnitalog ubice sa Cetinja, a borba za život još mu traje… (foto, video)

Porodica Filipa Đurkovića (32)koji je teško ranjen u tragediji na Cetinju 12. augusta, pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za njegovo liječenje.

Filipa je Vuk Borilović, koji je ubio 10 osoba, našao i upucao dok je radio u dvorištu.

Nakon ranjavanja, dobio je pet odsto šanse da preživi, i još se bori da vrati svoj život u normalu.

“Filip je doživio tešku povredu u predjelu glave koja je prouzrokovala traumatsku povredu mozga, gubitak uha i dijela lobanje. Ima povrede na vratu i ramenu, a u njegovom tijelu se nalazi više dijelova metka.

On je prošao kroz više dvadesetosatnih operacija. Pravo je čudo ne samo što je Filip preživio nego što pokazuje napredak”, navodi se u objavi na gofundme stranici.

Kako je objašnjeno, Filip je i dalje u bolnici i doktori rade sve što je u njihovoj moći ne samo da mu spasu život već da mu pomognu da se oporavi i da ima što bolji život, prenosi Blic.

“Filip ima značajna kognitivna, motorička, senzorna i govorna oštećenja od povreda. Pred njim je dug put do oporavka, a ljekari nesu sigurni da li će ikada povratiti punu funkcionalnost. On dobija stalnu njegu i biće mu potrebne dodatne operacije i opsežna medicinska njega u doglednoj budućnosti”, navodi se u objavi i dodaje:

Čitaj još:   STRAVA DETALJI MASAKRA U "FEDEXU": Najmanje osmero mrtvih, više od 60 ranjenih... (foto i video)

Filip je dragi sin, brat, ujak i veliki prijatelj mnogima. Svi koji ga poznaju potvrdiće da je on jedan od najnesebičnijih, najpozitivnijih i najbrižnijih pojedinaca koje su upoznali. 

On je uvijek prvi koji pruža ruku pomoći svakome kome je potrebna. Inspiriše njegova snaga i posvećenost da se oporavi. I dalje je ostao veseo i pun života. Filipova majka, Marina, je uzela neplaćeno sa posla i svakog dana vozi od Cetinja do Podgorice kako bi većinu dana provela u bolnici sa njim.

Dok Filipova porodica čini sve što može da mu pomogne u procesu oporavka, novac prikupljen na platformi će, ističu, direktno ići za pomoć u plaćanju Filipovih medicinskih troškova i svih potrebnih stvari kako bi se poboljšao kvalitet njegovog života”, navodi se u objavi…

Čitaj još:   TIRANA: Najjači zemljotres u posljednjih 30 godina u Albaniji... (foto)

BONUS VIDEO: MASOVNOG UBICU UBIO KOMŠIJA: Ubica sa Cetinja pucao i na djecu! Najnovije Vijesti/Vesti

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more