IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vuković dobitnik Nagrade za MIR…

Vuković se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio na priznanju i kazao da mu predstavlja izuzetnu čast da se nađe među dobitnicima ovog priznanja, te je naglasio potrebu stalne afirmacije i borbe za vrijednosti mira i multietničke demokratije…

Centar za mir i multietničku saradnju Mostar dodijelio je ove godine Nagradu za mir Ivanu Vukoviću. Među ovogodišnjim laureatima su i Jasmila Žbanić, Edward Joseph, Thomas J. Miller…

Nagrada koju je uručio direktor Centra Safet Oručević dodjeljuje se zaslužnim pojedincima za njihov prepoznatljiv društveni angažmam, doprinos afirmaciji mira, suživota i promovisanju vrijednosti multietničke demokratije.

Vuković se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, zahvalio na priznanju i kazao da mu predstavlja izuzetnu čast da se nađe među dobitnicima ovog priznanja, te je naglasio potrebu stalne afirmacije i borbe za vrijednosti mira i multietničke demokratije.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Predaću kandidaturu za poziciju potpredsjednika DPS- a... (foto)

Podsjećamo, među ranijim dobitnicima ove nagrade su: Nelson Mandela, Vaclav Havel, Luciano Pavarotti, Jacques Chirac i drugi.

izvor: aktuelno.me