IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOBNO DRUŽENJE U MINHENU: Hrvat ubijen na košarkaškom igralištu, osumnjičen 22- godišnjak porijeklom iz BiH… (foto)

Šest muškaraca u dobi od 18 do 25 godina prvo su zajedno popili pivo na kiosku, pa otišli u park. Onda je uslijedila svađa…

MINHEN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 01- XI- 00: 34… KOBNO DRUŽENJE U MINHENU: Hrvat ubijen na košarkaškom igralištu, osumnjičen 22- godišnjak porijeklom iz BiH… (foto)

Sve je počelo jednim bezazlenim druženjem među poznanicima. Šest muškaraca u dobi od 18 do 25 godina prvo su zajedno popili pivo na kiosku, a potom otišli u park.

No tijekom večeri došlo je do svađe između 22- godišnjaka, porijeklom iz BiH i 25- godišnjeg Hrvata Stjepana J., piše Tageszeitung.

Svađa je postajala sve žešća, a uvrede sve osobnije.

Tada 22- godišnjak postaje nasilan, izvlači zasad nepoznati predmet, vjerojatno nož, i ubada svoju žrtvu. Više puta. Jedan iz društva, 18- godišnjak pokušava intervenirati.

No on ubrzo zadobiva tešku posjekotinu na ruci. Stjepan pada na tlo, četvorica muškaraca u dobi od 18 do 19 godina bježe, kao i navodni počinitelj. Stjepan J. umire sam u mraku, točno ispod košarkaškog obruča.

Čitaj još:   TEHERAN: Džamije ponovo otvorene za vjernike širom Irana... (foto i video)
Lukas Schulze

Zbog čega je četvero mladih ljudi ostavilo svog prijatelja da krvari u parku?

Odgovor na to će vjerojatno potrajati. Istraga je trenutno usmjerena na navodnog počinitelja, rekla je tužiteljica Juliane Grotz. Još se treba odlučiti hoće li zbog nepružanja pomoći i protiv drugih uključenih biti podignute optužnice.

U nedjelju navečer tijelo već beživotnog Stjepana J. pronašao je prolaznik.

Specijalne jedinice policije uhitile su 22- godišnjaka u nedjelju navečer oko 20 sati u Dachauu. Od tada šuti. Pretragom stana policija je, između ostalog, pronašla elektrošoker i boksere.

Taj mladić, pripravnik u mesnici, sada je pod istragom zbog ubojstava iz nehaja. Od ranije je poznat policiji, a sad mu prijeti do 15 godina zatvora.

izvor Jutarnji list. hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more