IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA METEOROLOGA: Prvi novembar pravi ljetni dan- NEDIM Sladić najavio i do 30 stepeni C… (foto)

Meteorolog Nedim Sladić je u svojoj novoj objavi na Facebooku otkrio je kakvo će vrijeme biti sutra u Sarajevu, ali i u cijeloj našoj zemlji. pa i u Regionu Juga Evrope…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 01- XI- 00: 34… PROGNOZA METEOROLOGA: Prvi novembar pravi ljetni dan- NEDIM Sladić najavio i do 30 stepeni C… (foto)

NEDIM Sladić predviđa kako će sutra u većem dijelu Bosne i hercegovine temperature zraka ići od 23 do onih pravih ljetnih 30 stepeni C…

utorak, 01.11.2022. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivirana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, danju će temperature zraka osjetnije porasti i biće ugodnije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti natprosječno toplo za ovaj period.

– Ujutro prisutna inverzija koja do podneva puca kao staklo. Na podnevnom vertikalnom profilu za Sarajevo prisutan je dobro izmiješan granični sloj koji doseže visinu i do dva kilometra (crvena linija koja je paralelna uz suhu adijabatu).

Čitaj još:   Muslimani večeras obilježavaju odabranu noć Lejletul- berat... (foto, video)

Kao i danas, ubrzan rast temperatura ujutro na višim nadmorskim visinama, a potom sustizanje i u prizemlju. Jugozapadnjak, slab do umjeren, potpomoći će vertikalno miješanje slojeva s porastom temperature zraka– navodi NEDIM Sladić.

Dodaje kako je “suh zrak, bez bitnije oblačnosti, u skladu sa sinoptičkom situacijom koja preovladava već duži niz dana”.

– U prizemlju je anticiklonalno polje, a po visini termobarički greben sa jugozapada. Dnevne temperature zraka u većem dijelu zemlje od 23 do 30 stepeni– stoji u Sladićevoj objavi…

izvor iBalkan.net

.

Dnevni horoskop za 9. decembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DRITAN Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“… (foto, video)

DRITAN Abazović i potpredsjednik Vlade i predsjednik SNP-a Vladimir Joković, Read more