IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: “Na političkoj sceni CG trenutno imamo rušenje države- AKO TREBA I NA ULICU SA GRAĐANJIMA…

Poručila je i da će podržati svaku inicijativu građana te da će, ako bude potrebno, sa njima biti i na ulici.

“Situacija je veoma teška. Potpuno razumijem gnijev građana koji pozivaju da se izađe na ulice i protestuje, jer su i protesti odgovor na ovakvo ustavno nasilje u Crnoj Gori i jedan od vidova legitimne borbe.

Smatram da na ovakvo urušavanje sistema institucija države treba da odgovorimo svim demokratskim sredstvima, zajedno sa građanima koji vole ovu državu- to mogu biti protesti, krivične prijave…Mi smo sa građanima uvijek, i u Parlamentu i van Parlamante- i na ulici ako treba.

Uvijek sam bila sa građanima na protestima, da podrži svaku inicijativu, i to ću uraditi i ubuduće, tako da ćemo vidjeti u kom će pravcu dalje teći naš vid demokratske borbe za institucije države kako bismo sačuvali biće Crne Gore”,  kazala je ona.

Komentarišući usvajanje izmjena Zakona o predsjedniku, Vuksanović-Stanković je ocijenila da je to pravno nasilje te da Crna Gora ulazi u zonu anarhije.

“Sve ovo upućuje na potpuno bezvlašće. Ovdje je dovoljno da imate 41. poslanika, bilo da je u skladu sa Ustavom ili nije, sve može da prođe. Kad tome dodate da ne funkcioniše nijedna institucija u ovom sistemu – onda su jedini izlaz iz ove krize vanredni parlamentarni izbori. Sa druge strane, vidimo da DF i njihovi sateliti, u vidu Ure i SNP- a, žele pošto-poto da održe ovakvo faktičko stanje- zato što su se prepali od izbora”,  kazala je poslanica SDP-a.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković: Situacija u Crnoj Gori je katastrofalna- Manjinska VLADA realna mogućnost...

Vuksanović-Stanković dodaje i da se te stranke boje s razlogom – jer će na tim izborima i da izgube.

“Žele da guraju ovakav haos u institucijama do 2024. Zašto? Zato da bi bacili Crnu Goru na koljena i da bi izvršili zadatke koje je postavio Aleksandar Vučić, a to su zadaci koji su suprotstavljeni nacionalnim interesima Crne Gore”, navela jedodajući da će SDP i dalje insistirati na skraćenju mandata Skupštine i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Poslanica SDP- a smatra da je cilj onih koji trenutno sprovode pravno nasilje je da se pokaže da je Crna Gora pala na koljena i da nije sposobna da ima institucije sistema i da bude država.

“I što treba da bude odgovor na to? Neće nas Evropa toliko čekati. Vi nećete u Evropu, institucije sistema ne funkcionišu i što se pred nama otvara?

Otvoreni iliti zatvoreni Balkan. Ukoliko bismno pristali na kocept Otvorenog Balkana, mi ulazimo u jednu katastrofu – ulazimo u velikodržavni projekat Velike Srbije, đe bi Crna Gora, zajedno sa Republikom Srpskom, bila talac Srbije. To je projekat koji je zacrtao Vučić kako bi vladao Balkanom”, objašnjava Draginja Vuksanović- Stanković.

Na pitanje je li bojkot Parlamenta način da se odgovori na trenutnu političku situaciju, poslanica SDP-a kaže da niko od njih ne može očekivati da se danas vrate u Parlament kao da se sinoć nije desilo ništa.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Bili smo na pola metra od POLICIJE kad su bacili ogromnu količinu SUZAVCA... (foto)

“Kakav će biti naš vid dalje borbe, o tome ćemo se dogovarati i usaglašavati narednih dana”,  poručila je ona.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more