IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEFTO Eraković: Ovo je juriš na Crnu Goru, glasovima „stare većine” usvojene izmjene Zakona o predsjedniku… (foto, video)

Protiv je bio poslani Genci Nimanbegu (Forca). Ostali poslanici nijesu bili u sali (SD, SDP), dok su DPS, BS i Mehmed Zenka (DUA) napustio salu prije glasanja…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 02- XI- 00: 34… JEFTO Eraković: Ovo je juriš na Crnu Goru, glasovima „stare većine” usvojene izmjene Zakona o predsjedniku… (foto, video)

JEFTO Eraković DF- u: Jedino što vas okuplja je mržnja prema Đukanoviću, ovo je juriš na Crnu Goru

Poslanik DPS- a Jevto Eraković poručio je da je ovo je juriš na Crnu Goru.

  • Ako ovo prođe, nema brana više nizašta. Ne bi nas začudilo da svi koji se protive ovo zakonu budu protjerani iz zemlje. Crna Gora ovim prestaje da bude zemlja evroppskih vrijednosti. Ne možete poreći da je ovo zemlja koja je bila lider u evropskim integracijama. Jedina stvar koja vas okuplja je mržnja prema Milu Đukanoviću, koji je predvodio procese kad je Crna Gora postala demokratska država. Ne znam da li će Zapad na sve ovo gledati ćutke- kazao je on.

Poručio je da se DF junači u svoj bahatosti i da su ogrezli u svojoj sili.

-Danas vam se čini da možete kako hoćete, ali ne i dokle hoćete- zaključio je on.

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili su pola sata poslije ponoći, nakon višečasovne i žučne rasprave Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o predsjedniku. Glasala su 42 poslanika, od kojih je 41 bio za, a jedan protiv.

Čitaj još:   Jedan pravi sunčan dan, do 19 stepeni C...

Poslanici DPS- a, SDP- a, LP- a, SD- a  su tokom rasprave tvrdili da se ovim krši Ustav Crne Gore, i poručili predsjednici Skupštine Danijeli Đurović da ulazi u zonu krivične odgovornosti. Poslanik DPS -a Jevto Eraković je ocijenio da je ovo juriš na Crnu Goru, i poručio građani to neće ćutke gledati.

Izmjenama pomenutog zakona, parlamentarna većina želi da primora Mila Đukanovića da predloži mandatara za sastav nove Vlade ili ga izopšti iz te procedure. Prema Ustavu, isključiva nadležnost predlaganja mandatara za sastav nove Vlade pripada predsjedniku države, a ovim izmjenama parlamentarna većina želi da taj proces prenese na Skupštinu.

Dok je trajala sjednica ispred zgrade parlamenta okupilo se više desetina građana koji su poručili da DF pokušava da izvrši ustavni puč.

Sjednica nastavja rad u srijedu u 13.30 časova.

Na zahtjev DF- a, koji prihvatila predsjednica parlamenta Danijela Đurović, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o predsjedniku prva je tačka dnevnog reda. Izmjenama pomenutog zakona, parlamentarna većina želi da primora Mila Đukanovića da predloži mandatara za sastav nove Vlade ili ga izopšti iz te procedure.

Prema Ustavu, isključiva nadležnost predlaganja mandatara za sastav nove Vlade pripada predsjedniku države, a ovim izmjenama parlamentarna većina želi da taj proces prenese na Skupštinu.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković tokom rasprave je ocijenio da je riječ o ustavnom puču, i upozorio Đurović da ulazi u zonu krivične odgovornosti. Poslanik DPS-a Jevto Eraković je pitao predsjednicu parlamenta da li je ucijenjena.  Detalje pratite uživo na CdM- u.

Čitaj još:   SNIMCI SA FAZLAGIĆA KULE : Četničkim pjesmama i bajracima plašili Bošnjake... (video)

BONUS VIDEO: INFO PLUS #ĐUKANOVIĆ SE VIŠE NE PITA O MANDATARU #NOVINARI LAKA META

IZVOR CdM.me

Milutin CEROVIĆ: Srpski DESPOT i gaulajter u pohodu na Crnu Goru… (foto)

Zašto se trenutni srpski autokrata toliko ostrvio na Crnu Goru? Read more

VIC DANA Što se to šapće tokom seksa kod nas i oko nas? (foto)

Šta se dogodi kad se malo usporedi što govore žene Read more

Dnevni horoskop za 5. decembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more