IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Zatvorskog POLICAJCA Tufegdžića sumnjiče da je unosio telefone za novac…

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv osumnjičenog Živka Tufegdžića (30) iz Podgorice, službenika zatvorske policije u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, kao i protiv dvije osumnjičene A. R. (32) i A. R. (37) iz Podgorice, zbog istog krivičnog djela u pomaganju.

– Osumnjičeni je unosio telefone pritvorenicima u periodu od dva mjeseca, dok su osumnjičene davale te telefone i po završenom poslu, odnosno unošenju istih plaćale mu po jednom unijetom telefonu 300 eura. Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 72 sata- navodi se u saopštenju ODT-a.

Kako je saopšteno iz policije, sumnja se da je zatvorski policajac tokom septembra i oktobra 2022. godine u više navrata unosio mobilne telefone pritvorenicima u Istražnom zatvoru Podgorica, a da je nakon unošenja mobilnih telefona dobijao određenu sumu novca.

– Sumnja se da su A. R. i A. R. u više navrata obezbijedile mobilne telefone koje je zatvorski policajac Ž. T. unosio pritvorenim licima u Istražnom zatvoru, te da su nakon uspješnog unošenja mobilnih telefona dobijali novčanu nadoknadu koju su dijelile sa Ž. T.– saopštili su iz policije.

Čitaj još:   Milorad DODIK U SUKOBU SA BIJELOM KUĆOM: "Amerikanci smatraju BiH svojom okupiranom teritorijom" (foto, video)

Dodaju da službenici odjeljenja bezbjednosti Podgorica i Danilovgrad u saradnji sa službenicima UIKS-a, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, nastavljaju sa aktivnostima usmjerenim ka otkrivanju i procesuiranju svih lica koja su uključena u organizovano unošenje mobilnih telefona i drugih predmeta u Istražni zatvor.

izvor: pobjeda.me