IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNAŽAN ZEMLJOTRES jutros pogodio TURSKU, građani u panici skakali kroz prozore, IMA POVRIJEĐENIH…

Snažan zemljotres jačine 4.9 stepeni po Rihteru pogodio je zapadnu tursku provinciju Izmir. Prema podacima zvaničnika, dvije osobe su povrijeđene.

Gradonačelnik Izmira saopćio je da nema izveštaja o većoj materijalnoj šteti osim srušenog minareta na jednoj džamiji, javlja AP.

Turska služba za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) saopćila je da je zemljotres jačine 4,9 po Richteru, sa epicentrom u okrugu Buča u Izmiru, dogodio u 3:29 sati jutros po lokalnom vremenu i da je bio praćen sa nekoliko naknadnih manjih potresa, kao i da se osjetio u okolnim oblastima.

Najmanje dvije osobe su povrijeđene nakon što su skočile sa visine dok su u panici pokušavale da napuste svoje domove, objavio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Šojlu na Twitteru.

Čitaj još:   NOVI PAZAR, SAČEKUŠA ŠKORPIONOM NIŠANIO ŽRTVU: Mladić bio META, bacio se, egzekutor ga opet gađao... (video)

Potres se dogodio nekoliko dana nakon što je Izmir obilježio godišnjicu zemljotresa jačine 6,6 stepeni po Richterovoj skali, koji je 30. oktobra 2020. odnio živote 117 ljudi, podsjeća američka agencija.

izvor: AA

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more