IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA NA KOSOVU: Srpski policajci skidaju uniforme, na bandere kače srpske zastave uz natpis “Ovo je Srbija”…. (foto, video)

odmah nakon što su Srbi sa Sjevera izašli iz kosovskih institucija u Zvečanu su počele da se postavljaju srpske zastave uz natpis „Ovo je Srbija“ na bandere, i da je sve više zastava i na trafikama, okačenih iznad ulica…

PRIŠTINA: Regija, Znimljivosti, vijesti, subota, 14- XI- 00: 34… DRAMA NA KOSOVU: Srpski policajci skidaju uniforme, na bandere kače srpske zastave uz natpis “Ovo je Srbija”…. (foto, video)

Srbi napustili kosovske institucije: Pljušte ostavke funkcionera, policajci skinuli uniforme…

Nepozive ostavke na svoje funkcije su podnijeli gradonačelnici četiri većinski srpske opštine na sjeveru Kosova, odbornici, poslanici u Skupštini Kosova, sudije, tužioci, administrativno osoblje u tužilaštvu i sudstvu, kao i pripadnici Kosovske policije regiona sjever, saopšteno je na konferenciji za medije Srpske liste.

Objavljivanje ove odluke praćeno je gromoglasnim aplauzom prisutnih, a policajci su pred kamerama skinuli svoje uniforme.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da je poslije sastanka održanog danas u Zvečanu odlučeno da predstavnici Srba napuste sve političke institucije, skupštinu, vladu Kosova, četiri opštine na severu, kao i da prekinu učešće i rad Srba u orgnaima pravosuđa i policije.

Čitaj još:   KOMŠIĆ U ZAGREBU SA MESIĆEM...

Kossev javlja da odmah nakon što su Srbi sa Sjevera izašli iz kosovskih institucija u Zvečanu su počele da se postavljaju srpske zastave uz natpis „Ovo je Srbija“ na bandere, i da je sve više zastava i na trafikama, okačenih iznad ulica.

Ista situacija je i u sjevernom dijelu Mitrovice gdje se zastave dele prolaznicima u gradu.

Hil od Vučića zahtevao da se Srbija ponaša odgovorno i ne ugrožava mir

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u, kako je saopšteno iz Predsjedništva, dugom i sadržajnom telefonskom razgovoru, objasnio poziciju Srbije ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Кristoferu Hilu.

Ambasador Hil je, kako se dodaje, zahtevao od predsednika Vučića da se Srbija ponaša odgovorno, ozbiljno i da ni na koji način ne učestvuje u ugrožavanju regionalnog mira i stabilnosti.

BONUS VIDEO: Goran Rakić -Napuštamo kosovske institucije

Čitaj još:   MILOJKO Spajić: Zapadne političare mi ne interesujemo– siromašna smo zemlja na periferiji Evrope... (foto, video)

Izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more