IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dritan i Artan- IZDAJNIČKA ULOGA I TO U DVA ČINA…

Zajednička fotografija Velibora Džomića, bivšeg podgoričkog protojereja Crkve Srbije, i Artana Kurtija, kojeg je, protivzakonito, za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost proglasio Dritan Abazović, sa odgovarajućim troprstaškim simbolom pod kojim su tokom minulih ratova počinjeni brojni zločini u Hrvatskoj, BiH nad nesrpskim stanovništvom, i, na kraju, nad Albancima na Kosovu, daje novu dimenziju svemu onome što se danas dešava na planu potpune devastacije nezavisne, građanske i multietničke Crne Gore.

Očigledno je postalo, dakle, da Dritan nije slučajno u nekim parapolitičkim crkvenim jazbinama dobio mandat vicepremijera, zajedno sa još 12 Zdravkovih apostola, već da je tome prethodila ozbiljna obavještajna i svakolika druga priprema kadrova koji će, nakon litijaške kontrarevolucije, preuzeti kormilo u sistematskom urušavanju države Crne Gore i civilizacijskih vrijednosti koje je ona do 30. avgusta 2020. godine baštinila.

Kleronacionalistički srpski krugovi, naime, procijenili su da Mandićev Demokratski front, sa sve Bečićevim Demokratama i dezavuisanom Socijalističkom narodnom partijom, neće moći da ostvare pobjedu na parlamentarnim izborima prije dvije godine, pa su, kao trojanskog konja, u igru uključili Dritana i njegovu Uru sa zadatkom da, na prevaru, pod oltar u Ostrogu prinesu i dio suverenističkih glasova.

Dritan i Artan filigranski su odigrali tu prevarantsku iizdajničku ulogu. I to u dva čina. Prvo, u Zdravkovoj pročetničkoj vladi, a onda i u manjiskoj vladi, kojoj je, opet na prevaru, premijer postao Dritan sa osnovnim zadatkom da kao glavni posao u “realizaciji evropskih integracija” potpiše tzv. Temeljni ugovor sa niskoletećim partijarhom Crkve Srbije?! Dritan je potom Artana za njegove zasluge, sa sve uzdignuta tri prsta, nagradio važnim namještenjem u ANB.

Dritan i Artan zapravo su svojevrsna paradigma podmuklog činodejstvovanja Ure protiv Crne Gore, a za račun Crkve Srbije i agende tzv. “srpskog sveta”, pri čemu su im osnovni alati u tom prljavom poslu bili  laž, prevara i veleizdaja. Sve dok nijesu poljuljani temelji ove države, kako juče reče Bilčik.

Čitaj još:   DANILO Kalezić: Talentovani gospodin MILOJKO Spajić... (foto)

Da bi se održao kontinuitet političkog pervertitstva Urini poslanici, zajedno sa Civisovim doktorom sa 55 inča, ovih dana glasali su i za DF-ove neustavne izmjene Zakona o predsjedniku države. Od Mandića i ekipe ne čudi što su krenuli u rušenje Ustava.

Oni su od početka svog djelovanja protiv nezavisne i suverene države Crne Gore, pa je logično što bi, nakon urušavanja kompletne ekonomske i institucionalne strukture, da i najviši pravni akt bace pod noge. No, šta to bi “građanskoj, zelenoj i proevropskoj” Uri da podrži ovaj organizovani zločinački čin.

Mantra da o ustavnosti svakog zakona, pa i ovog, može da se opredjeljuje samo Ustavni sud, ciničan je i u suštini idiotski izgovor za brutalno neustavno rovarenje tzv. parlamentarne većine.

Po tom principu sjutra bi mogli da donesu zakon (kao što je to Hitler svojevremeno činio u Bundestagu) po kojem bi svi koji ne glasaju za DF, Uru i ostale kleronacionalističke prirepke u parlamentu, mogli da budu pohapšeni i javno bičevani, recimo na Trgu nezavisnosti, kojem će svakako promijeniti ime u, recimo, Trg svetosavlja. Sve dok Ustavni sud, je li, ne proglasi neki takav zakon neustavnim. Ako ga takvim proglasi.

Na krilima ovih i ovakvih poslaničkih besprizornosti, te dobijene Vučićeve bitke za Budvu, kao logičan slijed urušavanja svih civilizacijskih vrijednosti, dešavaju nam se i novi četnički incidenti poput onog na stadionu u Petrovcu. Bijaše li tamo nekad ona Crvena komuna?!

I Gradska RTV ponovo je na meti razarača države. Još jednom su nas proglasili fašističkim, antisrpskim medijem, a pobrojali su i “trovače” koji siju srbofobiju. No, tu imaju mali problem jer je među devet nabrojanih srbofobnih “trovača” čak šest autentičnih Srba iz Srbije i Republike Srpske. Srba – jedan kroz jedan!

Čitaj još:   Suze Cristiana Ronalda obilaze svijet nakon eliminacije Portugala... (foto, video)

Jakov Milatović, koji sebe ovih dana promoviše kao novog gradonačelnika Podgorice, pridružio se sinoć na TV Nova M ovim hajkama i traženom linču i najavio da Gradska RTV, kad on preuzme vlast, neće više moći da “radi to što radi”. Ne zna se još da li će je ugasiti ili će samo rastjerati i ućutkati uredništvo i novinare “trovače”, pa dovesti nekog poput Borisa Raonića, sa “izbalansiranim” izvještavanjem. Posebno sa Belvedera.

Piše: Goran Popović

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more