IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSFOR NA NOGAMA: Veliki derbi Istanbula pripao domaćinima- “Lavovi” slavili sa 2: 1… (foto, video)

Dočekali su navijači crveno- žutih da skupoceni tim konačno proradi, posebno Mauro Ikardi. Argentinac koji je bio dvostruki strelac…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, subota, 14- XI- 22: 54… BOSFOR NA NOGAMA: Veliki derbi Istanbula pripao domaćinima- “Lavovi” slavili sa 2: 1… (foto, video)

Tabela turskog prvenstva posle dugo vremena ponovo deluje onako kako su nas tamošnji klubovi navikli godinama unazad, odnosno s istanbulskim velikanima među vodećima.

Iako s jednom, od nekih i dvije utakmice manje, Fenerbahče je prvi. Pobjedom u velikom derbiju sa Bešiktašom- 2: 1, Galatasaraj se primakao na dva boda manje, dok je crno- bijele ostavio na petom mestu.

Dočekali su navijači crveno- žutih da skupoceni tim konačno proradi, posebno Mauro Ikardi. Argentinac je bio dvostruki strelac. čime je stigao do tri gola ove sezone u turskom prvenstvu, a sva tri dao je u razmaku od desetak dana.

Prvo je sjajno šutrao u 18. minutu, zatim i udarcem glavom u 59. vratio prednost svom timu, koja do kraja nije ispuštena. Bešiktaš je u 28. izjednačio pogotkom probuđenog Dženka Tosuna, da bi potom u finišu gosti imali još dve velike šanse za izjednačenje, ali i domaćini jednu da reše pitanje pobednika.

Dolazak Šenola Guneša na klupu probudio je igrače Bešiktaša, koji su na debiju iskusnog trenera savladali Umraniju 5: 2. Dvostruki strelac u tom meču bio je upravo Tosun, a večeras ga je pet minuta pre kraja u postizanju drugog gola sprečio Galatin golman Fernando Muslera.

Čitaj još:   TRESE SE MANJI BH ENTITET : ZNA SE od koga je Dodik kupio ikonu i KOLIKO JE PLATIO... (foto)

Da li je Tosun probao da iznenadi Urugvajca ili centrira, manje je bitno, tek lopta je išla pod prečku, a Muslera uspio vrhovima prstiju da je skrene u korner.

Samo minut kasnije zicer šansu imao je Vut Verghost. Potpuno sam bio je iskosa desno, mogao da bira da li će dodati ili šutirati. Izabrao je ovo drugo i učinio to vrlo loše, poslavši loptu visoko preko gola.

U dramatičnom finišu posle dve šanse gostiju mogli su i domaćini da reše pitanje pobjednika, ali je udarac Milota Rašice zaustavio Mert Gunok.

Fudbalere Galatasaraja u narednom kolu čeka još jedan derbi, protiv Istanbul Bašakšehira. Probaće u tom meču da vežu treću uzastopnu pobjedu i možda se, posle dugo vremena, bar na neko vreme ponovo nađu na vrhu turskog fudbala.

Sa igračima kao što su Ikardi, Dris Mertens, Lukas Toreira, Seržo Oliveira, Haris Seferović, Bafetimbi Gomis, Huan Mata i Leo Duboa sigurno je da njihovi brojni navijači i očekuju tu da ih vide.

Čitaj još:   POTVRDA UŽASA: Kon "Do juna imamo tri puta više mrtvih nego što je prijavljeno... (foto)

TURSKA SUPER LIGAXIII KOLO

Petak

Kasimpaša– Ankaragudžu 1: 1 (0: 0)

/Koita 58– Čazijovanis 85/

Umranije– Alanja 3: 1 (2: 0)

/Najir 21, 69, Žeraldo 38– Eduardo 56/

Subota

Giresun- IstanbulSPOR

Galatasaraj – Bešiktaš 2: 1 (1: 1)

/Ikardi 18, 59- Tosun 28/

IZVOR iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more