IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Vušurović: Ni pred kime na koljena i nikad ruke u vis, od danas još gromkije– CRNA GORA IMA NAS!

“Građanski prkosno, hladne glave i vrela srca, evropski gospodstveno i crnogorski inatno, niđe i nizašta drugo do na branik Domovine i njenog Ustava!”

Građanski aktivista Predrag Vušurović obratio se javnosti pozivajući građane na večerašnji protest “Ima nas” ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici.

Njegovo obraćanje prenosimo integralno:

“Dragi građani, dragi prijatelji!

Građanskoj Crnoj Gori je dogorelo do nokata i krajnje granice trpljenja!

Odgovorili smo, nakon pune dvije godine bunta iznova i prošle srijede. Tad smo na poziv svojega Cetinja upalili luču protesta! Da iznova razgrne mrak klerofašizma, sram udvorištva i služenja tuđim interesima!

Odgovorili smo svima na pitanje: Koga to ova zemlja ima da zaštiti njen građanski, multinacionalni i antifašistički karakter i Ustavno uređenje!

I to jasno i gromko, belvederski jednoglasno – od danas još gromkije – Crna Gora ima nas!

Odgovorili smo i Terazijama i Kremlju, i prijateljima koji još žmure i onima koji to nijesu…Koliko nas je! Ima nas! I biće još više, jer neprijatelji crnogorske nezavisnosti predano rade na našoj, odavno prizivanoj slozi! Hvala im!

Čitaj još:   MURINJO KAO HABIB: Trojica ga držala da ne izazove tuču, onda odgovorio navijačima...

Zato je i od večeras i mora biti najedno i zajedno sve što Crnom Gorom i njenim imenom, čašću, pravom i slobodom diše!

Građanski prkosno, hladne glave i vrela srca, evropski gospodstvenoi crnogorski inatno, niđe i nizašta drugo do na branik Domovine i njenog Ustava!

Do parlamentarnih izbora, pa ko šta ponese i zasluži! Niti puzimo, niti to namjeravamo učiti! Još manje ćemo dopustiti planirani, puzajući puč!

Ni pred kime na koljena i nikad ruke u vis!”

izvor: analitika.me