IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

,,LAVICE“ CRNE GORE, navijači nas nose do pobjeda i približava Ljubljani… (foto)

”Morača“ je spremna za još jednu feštu, posljednju na 15. Evropskom prvenstvu za rukometašice – reprezentacija Crne Gore večeras (18) se oprašta od domaće publike i seli u Skoplje, gdje će igrati u glavnoj rundi.

,,Lavicama“ je potreban još jedan ambijent za pamćenje jer od ishoda utakmice s Poljskom zavisi koliki će bodova prenijeti u glavni grad Sjeverne Makedonije – maksimalna četiri, tri ili dva.

– Bila sam akter velikih utakmica u „Morači“, i sada je tako, a sigurna sam da djevojke daju i ,,više od maksimuma“ jer svi mi volimo da igramo u fantastičnoj atmosferi. To nam daje krila, žao mi je što se samo još jedan meč igra ovdje – kazala je Maja Savić, asistenktinja selektorke Bojane Popović, i osvrnula se na prva dva izdanja u grupi D.

– Španija je bila zahtjevna, bilo je bitno da se prva utakmica odigra što bolje, a duel sa Njemačkom je bio fizički iscrpljujući. Mnogo je teže igrati protiv nje jer je većina igračica u Ligi šampiona, a bio je i drugi meč, što je bilo dodatno isrpljujuće. Prošle smo i taj test, sad nas čeka Poljska i želimo da „Morača“ ostane neosvojiva. Hvala publici, bez obzira na cijene karata – koje ne određujemo mi, nego EHF – bodri nas i nosi do pobjeda.

Samo Poljska u fokusu

Da je Poljska u ponedjeljak izgubila od Španije, prvi meč večerašnjeg programa u Podgorici ne bi imao nikakav značaj i Crna Gora bi imala osigurana četiri boda za glavnu rundu.

Ipak, nekadašnja članica Budućnosti Kinga Ahruk i drugarice su nadoknadile ,,minus 4“ u finišu duela sa Španijom i duel s našom selekcijom učinile bitnim za oba tima.

Savić je kazala da ta činjenica pravi veliku razliku u pripremi meča.

8 pobjeda, iz devet međusobnih okršaja, upisale su ,,lavice“ protiv današnjeg rivala, koji je u posljednjem meču – na SP 2021- bio bolji (33:28)

– Želimo da pobijedimo u svakoj utakmici. To jeste iscrpljujuće, igra se svaki drugi dan, a i taktički se pripremamo, ali nas ne zanimaju neka dalja bodovanja, već samo šta će se večeras dešavati. Interesuje nas Poljska, znamo dosta njih.

Čitaj još:   PODGORICA: Izvučeno tijelo ženske osobe iz vozila, koje je sletjelo u rijeku Moraču... (foto)

U Krimu fantastično igra mala Rosjak, tu je i Kinga Ahruk, koja je bila kod nas. U odbrani su izvanredne, golmanka brani na zavidnom nivou, ali kad izađemo na teren želimo samo pobjedu – istakla je olimpijska vicešampionka s Crnom Gorom iz 2012…

Pobjedom nad Poljskom naša reprezentacija prenijela bi četiri boda u glavnu rundu, a to znači da bi odlazak na završnicu u Ljubljani, gdje će se odlučivati o medaljama, postao realnost.

– Ne razmišljamo o tome, već samo o Poljskoj. Znamo ko nas kasnije čeka, ali da prvo završimo posao ovdje, pa ćemo kasnije razmišljati o plasmanu…

Uz navijače se zaboravlja umor

Crna Gora je veliki favorit protiv Poljske nakon što je u trijumfima nad ,,ratnicama“ (30:23) i Njemicama (29:25) pokazala veliki kvalitet na svim pozicijama, u oba pravca.

– Biće izuzetno teška utakmica, pokazala je Poljska kako igra, pogotovo na posljednjoj utakmici kada se vratila iz minusa od četiri gola. Moramo da uđemo jako u utakmicu i mislim da ćemo nastaviti niz – kazala je Matea Pletikosić…

– Veoma su dobre igračice, i protiv Njemačke su vrlo dobro igrale. Imaju čvrstu odbranu, ali se nadam da nas to neće omesti i da ćemo nastaviti da igramo našu igru.

Naturalizovana Crnogorka nije imala veliku minutažu u dosadašnjem toku šampionata jer su prije svega Milena Raičević, kao i Itana Grbić, odradile sjajan posao na mjestu srednjeg beka.

Matea bi u nastavku mogla da bude tajno oružje.

– Sigurno je teško i naporno, ali kad se uđe u dvoranu i izađe pred toliko navijača, u punu „Moraču“, ponese nas euforija i zaboravi se na umor i sve što nam je teško. To je najljepši osjećaj koji neko može da doživi, pogotovo kad igra pred svojim navijačima. Nadam se da će i večeras biti tako, srećne smo, ponosne i zahvalne što su došli da nas podrže u tolikom broju.

Ahruk: Podgorica mi je u srcu, Crna Gora kandidat za medalju

Kinga Ahruk je 2015. godine u dresu Budućnosti podigla trofej Lige šampiona. Ponovo je u Podgorici…

– Baš volim što sam u Crnoj Gori, a Podgorica je u mom srcu. Provela sam lijepe četiri godine u Budućnosti i upoznala divne ljude. Srećna sam što sam se vratila i što ponovo igram u ,,Morači“ – kazala je Ahruk.

Čitaj još:   IVAN Vujović: Zapad prepoznao “loše momke” u regionu– poziv progresivnim snagama na akciju... (foto)

Nekadašnja igračica ,,plavih“ kaže da očekuje težak meč, a otežavajuća okolnost su vatreni navijači.

– Biće teško, Crna Gora igra fenomenalno, kandidat je za medalju. Navijači prave sjajnu atmosferu koja gura igračice i kada ponestane snage, to se se ne vidi na terenu. Osmi igrač su, a to mnogo znači u ovakvim utakmicama. Znam dobro još iz Budućnosti kako se navija u ,,Morači“, a mislim da moj tim treba da se fokusira na svoju igru.

Ako Poljska izgubi, a Španija savlada Njemačku, stvoriće se trougao ekipa sa po dva boda. Njemačkoj i Poljskoj je dovoljan remi, ,,furija“ sigurno prolazi ako trijumfuje.

Kineski zid

Ema Ramusović, Tatjana Brnović i Đurđina Jauković odbrambeno odskaču.

Trio ,,crvenih“ ukupno, nakon dva odigrana kola, ima najviše faulova, blokova, a nakon njihovih reakcija Crna Gora je uglavnom dolazilla do lakih golova.

I napadački su bile na nivou…

izvor: pobjeda.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more