IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U NOVOM PAZARU otvoren kafić samo za dame… (foto, video)

Ovo je prvi ugostiteljski objekat ovakve vrste u Srbiji.

Vlasnica restorana Samira Avdović kaže da je svakoj ženi potrebno da bude sa svojom prijateljicom i sestrom i da može da se opusti.

Kazala je da nije otvorila olokal zbog vjerskih uverenja, već zbog lokalne zajednice, koja je, priznaje, izgrađena na religiji.

– Svaka žena nakon radnog dana iskreno će željeti da popije kafu u ambijentu ovog restorana ili da večera sa svojom najbližom prijateljicom upravo u ovom restoranu. Na ideju da pokrenem ovaj restoran došla sam zbog želje da žene mogu da da dođu, opuste se, razgovaraju i da se lijepo provedu i da se odmore- navela je Samira. 

U Novom Pazaru žene odavno maju i svoje termine za bazen, spa centre i teretanu. Interesovanje za bazene je postalo toliko veliko da su ih na kraju samo one koristile, a tu se rodila ideja o “ženskom restoranu”.

U ovom gradu muškarci se od davnina okupljaju u kafidžajnicama, a žene tu obično ne zalaze. Takođe, mnogo je prilika kada se žene i muškarci u islamu odvajaju, od molitve u džamija, do izjavljivanja saučešća.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Prijem za humane navijače

Suzana Karišik kaže da ispija kafe u tom lokalu jer se osjeća najbezbjednije.

” Ovo je potrebno našoj sredini, koja je specifična po mnogo čemu. Potreba za ovakvim mestom je bila baš izražena- priznaje ona.

Jedna od gošći Maida saglasna je sa Suzanom i kaže da je ovakav jedan restoran trebao odavno da se otvori.

BONUS VIDDEO: U Novom Pazaru svečano otvoren hotel “Paša”

–  Odavno je trebao da se otvori ovakav restoran. U šanku i u kuhinji svuda su samo žene, što nam daje jedan osjećaj opuštenosti i mira. Drago mi je da imamo ovakav restoran u kojem možemo da pobjegnemo od gradske buke i uživamo u prelijepom ambijentu- zaključila je ona. 

BONUS VIDEO: Najprometnije šetalište u Novom Pazaru, prepuno restorana inače, u mjesecu Ramazana…

Izvor: TV Prva, Nova.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more