IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- Na kardiologiji UKC Kragujevac: Osvanula zaraza i šuga, šta kažu u zdravstvenoj ustanovi… (foto, video)

Javnosti se ovim povodom saopštenjem obratio Klinički centar, koji je to indirektno i potvrdio. “Urušenjem zdravstvene kulture i higijene stanovništva, dolazi do pojava bolesti koje smatrali da su iskorenjene, kao što je šuga”, naveo je KC Kragujevac, dodajući da je ta “zarazna bolest izgubila veći epidemiološki značaj”, pa se po važećem zakonu to “više ne prijavljuje nadležnim institucijama”.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 10- XI- 00: 54… UŽAS- Na kardiologiji UKC Kragujevac: Osvanula zaraza i šuga, šta kažu u zdravstvenoj ustanovi… (foto, video)

Više redakcija, printanih medija, dobilo je anonimni mejl da se na Odeljenju kardiologije KC Kragujevac pojavila šuga. 

Prvo se javnosti ovim povodom saopštenjem obratio Klinički centar, koji je to indirektno i potvrdio. “Urušenjem zdravstvene kulture i higijene stanovništva, dolazi do pojava bolesti koje smatrali da su iskorenjene, kao što je šuga”, naveo je KC Kragujevac, dodajući da je ta “zarazna bolest izgubila veći epidemiološki značaj”, pa se po važećem zakonu to “više ne prijavljuje nadležnim institucijama”…

Ali naveli su i da su “po postavljanju sumnje na mogućnost zaražavanja, preduzete sve propisane mjere u cilju sprečavanja širenja infekcije”.

Čitaj još:   Vic dana "Kako biti milioner" u krevetu...

Redakcija lista Danas uputila je pitanje ovom kliničkom centru da li se zna broj zaraženih pacijenata i osoblja, ali da su im odgovorili da ne mogu da pričaju o brojevima i da su sve dostupne informacije medijima prosledili u saopštenju.

Prenosimo saopštenje koje je u celini objavio portal InfoKG.

„Zdravstveni radnici, tokom obavljanja svojih radnih aktivnosti, često su izloženi različitim zaraznim i drugim bolestima, jer su u stalnom bliskom kontaktu sa pacijentima.

Urušenjem zdravstvene kulture i higijene stanovništva, dolazi do pojava bolesti koje smo smatrali da su iskorenjene, kao što je šuga. Ta zarazna bolest je izgubila veći epidemiološki značaj, pa se po važećem Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti više ne prijavljuje nadležnim institucijama, već se sprovodi lečenje obolelih koji se, uz terapiju udaljuju sa posla sve do završetka lečenja, a svi ostali socijalni i drugi kontakti, dužni su da preduzmu mere u cilju sprečavanja daljeg širenja infestacije.

Odmah po postavljanju sumnje na mogućnost zaražavanja, preduzete su sve propisane mere u cilju sprečavanja širenja infekcije, kao i procedure lečenja već zaraženih“, saopšteno je iz UKC Kragujevac.

Čitaj još:   KADRA SE LAVOVSKI BORIO: Sve je ovo morao da prođe, sa Bels je srećan u Sarajevu... (video)

BONUS VIDEO: Zdravlje- Zarazna bolest scabies (Šuga) 

izvor Danas.rs

PLJEVLJA: Danas saslušanja Šavničana zbog ometanja izbora…

U pljevaljskom Tužilaštvu danas će biti saslušano više osoba, žitelja Read more

Uhapšen specijalni tužilac Čađenović iz slučaja ”Državni udar” u CRNOJ GORI…

Po nalogu Specijalnog tužilaštva jutros 9. decembra je u Podgorici Read more