IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Govor mržnje u Viber grupi “Ima nas”: Prijetili UBIJANJEM CRNOGORACA, dizanjem kuća u vazduh i bacanjem djece sa mostova…

Grupa građanskih aktivistkinja prijavila je danas Upravi policije govor mržnje i monstruozne prijetnje koje su dobili u Viber grupi “Ima nas”.

Kako se navodi u prijavi, Viber zajednica je napravljena u cilju razmjene informacija među građanima koji su ujedinjeni u namjeri sprječavanja ustavnog puča i suprotstavljanja urušavanju suvereniteta Crne Gore.

Kako ističu, besprizorni govor mržnje i zastrašivanje usljed monstruoznih prijetnji sadržani su u komentarima lica koje se priključilo navedenoj grupi pod inicijalima “Šć”.

– U prilogu ove prijave dostavljam screenshot navedenih komentara koji su izazvali osjećaj straha i zabrinutosti za bezbjednost, a naročito bezbjednost svoje djece jer su predmet ovog zastrašujućeg komentara upravo djeca crnogorske nacionalnosti kojoj se prijeti zvjerskim kasapljenjem  navodi se u prijavi.

Kako se može vidjeti na fotografijama, ovo lice je ostavilo poruke prijetnje – “Ima li ko da prodaje dijete na komade”,“Pitajte Mila ima li za pet”…

U istoj grupi, dodaje se, komentare je objavilo i lice pod imenom “Stefan” koje prijeti ubistvom Crnogoraca, dizanjem kuća u vazduh i bacanjem djece sa mostova.

– Izražavam opravdanu sumnju da su navedena lica u vezi sa administratorima Facebook stranice “Njegoš Superiorni” na kojoj su otvoreno najavljeni “upadi u grupu”. Na istoj stranici se u kontinuitetu vrši raspirivanje i podsticanje mržnje, zasnovane na netoleranciji, uključujući i netoleranciju izraženu u formi nacionalizma, diskriminacije i neprijateljstva protiv manjina.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: NAROD NEĆE DOZVOLITI OKUPACIJU CRNE GORE...

Takođe, ova stranica se bavi personalnim etiketiranjem građana Crne Gore, kao vidom psihološkog i socijalnog pritiska koje ima za cilj da umanji njihov građanski i politički aktivizam i da obeshrabri za javno iznošenje kritičkih stavova sve evropski orijentisane građane Crne Gore.

Kao majka i kao građanka Crne Gore osjećam duboku uznemirenost i direktnu fizičku ugroženost usljed ovakvo slobodnog izražavanja krajnje sadističkih namjera, a pogotovo usljed tolerantnog odnosa državnih organa koji bi po službenoj dužnosti trebali da se bave utvrđivanjem bića krivičnih dijela i daljim gonjenjem počinilaca. Stoga ovim putem zahtijevam hitno postupanje nadležnih organa u cilju zaštite elementarnih ljudskih prava – zaključuje se u prijavi.

izvor: pobjeda.me

UŽAS JEZIVIH PORUKA IZ SRBIJE- OGLASILA SE JELENA OBUĆINA: Prijeti mi se nabijanjem na kolac. Jaki junaci su ti „predsjednikovi ljudi“… … (foto, video)

Kao rezultat ovakvih tekstova Obućina je na društvenim mrežama dobila Read more

Čitaj još:   MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA UPOZORILO BH. GRAĐANE: Ako ste u ratu branili BiH ne putujte u Srbiju... (foto i video)