IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIKEND I DVA DANA SUNCA, PA PREOKRET: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Dva dana Sunca, pa novi preokret, evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 11- XI- 03: 54… VIKEND I DVA DANA SUNCA, PA PREOKRET: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Period od 10.11.2022. do 22.11.2022. Stabilne vremenske prilike prognoziraju se do 16. novembra. Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju u većem dijelu zemlje pretežno sunčano uz temperature iznad prosjeka.

Do 11. novembra, prognozirane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 2 do 7 u Bosni, na jugu zemlje do 13 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 9 i 14 °C, na jugu zemlje do 19 °C.

Promjenu temperaturno režima u kontekstu nižih maksimalnih temperatura očekujemo od 12. novembra do kraja prognoznog perioda. U Bosni minimalne temperature zraka kretaće se od 1 do 6, u Hercegovini oko 10 °C, a maksimalne u Bosni do 12 u Hercegovini do 15 °C. 

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 5; Zenica 10; Sarajevo 12; Bugojno, Ivan Sedlo, Jajce, Livno i Srebrenica 14; Zvornik 15; Bijeljina, Doboj, Sokolac i Trebinje 16; Banja Luka 17; Mostar, Neum i Sanski Most 18; Bihać, Stolac i Tuzla 19°C

Čitaj još:   IDE NAGLI PAD TEMPERATURE, ALI NIJE JOŠ SVE GOTOVO: Vrijeme koje nas očekuje u narednim danima... (foto)

petak, 11.11.2022. godine
Biometeorološke prilike su i dalje povoljne. Stabilno vrijeme, bez izrazitih temperaturnih oscilacija, pozitivno će djelovati na većinu stanovništva. Pri tome će se u Hercegovini, usljed porasta naoblake, opšta slika djelimično pokvariti u drugom dijelu dana, pa su kod osjetljivijih meteoropata moguće umjerene tegobe poput glavobolje, nervoze i dekoncentracije. U Bosni, nakon svježijeg jutra, toplije i ugodnije u poslijepodnevnim satima.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme.,,

U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 7°C, a dnevna između 14 i 23°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, a dnevna između 16 i 23°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti kišu. Većina padavina je na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

U većem dijelu Bosne prolazno može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 12°C, dnevna između 15 i 21°C.

izvor iBalakan.net

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U planu rekonstrukcija nekoliko novopazarskih škola...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more