IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Boli svaki udarac koji je dobila djevojčica, boli što je to u Herceg Novom…

Juče je pretučena maloljetna djevojčica u Srednjoj mješovitoj školi “Ivan Goran Kovačić“. Juče smo pretučeni svi koji volimo ovaj grad i koji se ponosimo na njegovu kulturu, viševjerski i višenacionalni karakter, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi

Podsjećamo, prema riječima njenog oca Armena Zećirija, nju su pretukle tri vršnjakinje.

“Juče se samo pokazala slika u ogledalu našeg društva. Sa ulica je prenijeta na roditelje, sa roditelja na djecu, djeca su je donijela u školu. Boli svaki udarac koji je dobila djevojčica, boli što je to u Herceg Novom. Zna se koja je djevojčica i zna se ko je tukao, ali niko nema snage da preduzme hitne mjere. Možda je većina oguglala na sve i nije im stalo. Nama je stalo!”, navode iz DPS-a. 

Nećemo, poručuju, ovakvo društvo. 

“Nećemo dozvoliti da bilo ko trpi nasilje. Nije ovo naš Herceg Novi i neće biti. Gdje je reakcija predsjednika Opštine Herceg Novi, većine u lokalnoj vlasti, ministarstava u Vladi Crne Gore? Direktorica koja ne zna šta da radi u ovim situacijama ne treba da bude direktorica. Puna podrška u oporavku djevojčici koja je pretučena i njenim roditeljima. Puna podrška za sve mjere nadležnih da se kazne počinioci ali i da se preduzmu mjere da do ovakvih situacija u budućnosti ne dođe”, navode u saopštenju. 

Čitaj još:   DPS: Naši oponenti namjerno opstruiraju izbore, NA MJESTIMA GDJE PROCJENJUJU DA GUBE

Puna podrša, dodaju, za sve mjere koje treba preduzeti prema odgovornima.

“Došli smo do tačke koja zahtijeva promjene u društvu, koja zahtijeva da se u nama probudi čovjek. Osuđujemo i osuđivaćemo svako nasilje. Borićemo se da ga nema, borićemo se da djeca bez straha idu u školu, da Herceg Novi bude ono što je uvjek i bio – oaza kulture i tolerancije. Niko nas u tome neće spriječiti!”, zaključuju u saopštenju. 

izvor: analitika.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more