IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TUGA MEGAPOLISA NA BOSFORU: Među žrtvama u istanbulskoj ulici Istiklal, Yusuf i devetogodišnja kćerka Ecrin… (foto, video)

Yusuf Meydan je s porodicom u Istanbul došao iz Adane kako bi prisustvovao zarukama svog brata. Izgubio je život sa kćerkom, a supruga Mevludiye je preživjela…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 15- XI- 00: 24… VELIKA TUGA MEGAPOLISA NA BOSFORU: Među žrtvama u istanbulskoj ulici Istiklal, Yusuf i devetogodišnja kćerka Ecrin… (foto, video)

Yusuf Meydan (34) i njegova devetogodišnja kćerka Ecrin su među šest osoba koje su poginule usljed eksplozije u istanbulskoj ulici Istiklal, u nedjelju, javlja Anadolu Agency (AA).

Yusuf Meydan je s porodicom u Istanbul došao iz Adane kako bi prisustvovao zarukama svog brata. Poginuo je sa kćerkom, a supruga Mevludiye je preživjela.

Njegova supruga je puštena iz bolnice nakon što joj je ukazana medicinska pomoć zbog povreda zadobijenih u napadu. Ranjeno je još osamdeset ljudi.

Zaruke, koje su trebale biti sretan trenutak za ovu porodicu, pretvorile su se u tragediju.

Šator saučešća postavljen je ispred njihove kuće u četvrti Gulpinar u centralnom okrugu Seyhan u Adani.

Porodica je šetala istanbulskom ulicom neposredno prije leta kući.

Njihov rođak Talip Unal rekao je za AA da Mevludiye i Yusuf imaju i petogodišnju kćerku Derin koju su ostavili rođacima u Adani.

Čitaj još:   MAFIJAŠKI BOS, ZARAĐIVAO VIŠE OD DRUGIH: DONIO OPASNU ODLUKU, Ostavio mafiju zbog fatalne žene... (foto, video)

“Htjeli su se vratiti u nedjelju nakon što su prisustvovali zarukama, koje su bile 12. novembra. Htjeli su posjetiti trg Taksim prije povratka”, rekao je Unal.

Poručio je da je “terorizam prokletstvo”.

“Neka Bog nikome ne nanese takav bol. Jusuf i ja smo zajedno proveli djetinjstvo, on je bio moj brat”, rekao je Unal.

Policija je sinoć kasno u istanbulskoj četvrti Kucukcekmece uhapsila 23- godišnju Ahlam Albashir, državljanku Sirije.

Teroristkinja odgovorna za napad u Istanbulu priznala je obuku terorističke organizacije PKK/ PYD/ YPG za obavještajce te da je iz sirijskog Afrina ilegalno ušla u Turkiye.

Istanbulska policija nakon terorističkog napada uhapsila je 46 osumnjičenih u operacijama na 21 lokaciji, nakon pregleda snimaka sa 1.200 nadzornih kamera.

Uprava policije u Istanbulu laboratorijskim nalazima utvrdila da je u terorističkom napadu korišten eksploziv TNT.

U jučerašnjoj eksploziji u istanbulskoj ulici Istiklal poginulo je šest, a povrijeđena je 81 osoba. Pedeset povrijeđenih je pušteno iz bolnica, dok se petoro nalazi na jedinicama intenzivne njege.

BONUS VIDEO: İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda Yusuf Meydan ve kızı Ecrin hayatını kaybetti

Čitaj još:   PATIMO OD NEDOSTATKA MAGNEZIJUMA: Kako, sami sebe uništavamo... (foto)

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more