IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Marković: Crnogorska državnost ponovo dovedena u pitanje, prisustvujemo povampirenom nacifašizmu…

”Nećemo dozvoliti uništenje naše domovine, jer mi druge nemamo! Nećemo dozvoliti da nas odnarode, da od nas prave ono što nijesmo, ako nas ima! A IMA NAS! I biće nas dok je svijeta i vijeka!”

Iz organizacionog odbora pokreta “Ima nas” proslijedili su pismo Predraga Markovića iz Los Anđelesa koji je podržao proteste.

Njegovo pismo prenosimo u cjelosti

“Draga braćo i sestre u našoj jedinoj, okupiranoj domovini Crnoj Gori!

Naša domovina je kao i više puta u svojoj mučeničkoj istoriji ponovo napadnuta od strane srpskih klerofašista, koji su bili direktni nalogodavci i ekzekutori na svim stratištima bivše Jugoslavije u stravičnim zločinima, tvorci koncentracionih logora, krematorijuma i genocida, prvog nakon Hitlerove nacističkog i ruskog staljinističkog ubistva svega ljudskoga!

Velikosrpski klerofašisti su danas podržani od ruskih imperijalista i hegemonista, koji su čovječanstvo doveli na rub mogućeg samouništenja! Za nas to nije ništa novo. I Crna Gora je nakon 1918. godine bila dovedena na rub nestanka!

Danas prisustvujemo povampirenom nacifašizmu i to u okviru uzurpiranih institucija sistema, u kome učestvuju baštinici nasljeđa saradnika nacista iz Drugog svjetskog rata, u čijoj službi se našla Crkva Srbije, kao čuvar velikosrpskog šovinizma, sve do današnjih dana!

Njihovi ideološki nasljednici okupljeni oko okupatorske Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i ruskih nacista, koji su sa svojim saradnicima u Beogradu Crnu Goru već projektovali kao „malu Ukrajinu“, što je i najavio, oružanom silom ustoličeni episkop Crkve Srbije u Crnoj Gori, Joanikije nedostojni!

Naša domovina se nalazi u opasnosti da je definitivno nestane, jer dok je zveckalo oružje, lako je bilo prepoznati dželate! Danas se to radi na daleko perfidniji način, pa su mnogi građani Crne Gore dovedeni u zabludu, braneći naše svetinje od sopstvenog naroda, a u korist devastatora, okupatora i uzurpatora crnogorskih, a ne srpskih svetinja!

Čitaj još:   RADONJIĆ O KRIVOKAPIĆ- '' NE MOŽE LJUBITI TUĐU ZASTAVU A VODITI OVU DRŽAVU''(foto)

Samo zlonamjernik ili krajnje neznaven čovjek ne primjećuje da je crnogorska državnost ponovo dovedena u pitanje, dovedena je na granicu nestanka slično onoj 1918. godine, kada je Savo Fatić na sramnoj Podgoričkoj skupšitini izjavio:

„Mi više nijesmo Crnogorci, nego Srbi!“ Ta rečenica je bila uvod u nezapamćene zločine, kojima ima sličnih samo u Hitlerovim nacističkim koncentracionim logorima! Danas prisustvujemo zločinu koji se na očigled civilizovanog svijeta dešava, pod maskom borbe protiv organizvoanog kriminala i korupcije!

Zar ima većeg kriminala od onog kada Vučićev premijer u Crnoj Gori izjavljuje da mu je ponuđen 21 milion eura, kada u vlasništvo Crkve Srbije prepisuje sve crnogorske sakralne objekte u skupa sa grobnicama i zemnim ostacima naših predaka!? Što da kažemo o poklonu Šešeljevog pulena Vučića bratu marionetskog “premijera“ u Crnoj Gori u vidu klinike ogromne vrijednosti? Što kazati o saradnji sa kriminalnim grupama „brata Abaza“, pod čijim patronatom nestaju šleperi švercovane robe!

Draga braćo i sestre u našoj jedinoj domovini Crnoj Gori,

Naši prethodnici u SAD, Crnogorci u San Francisku, daleke 1931. godine su između ostalog poručili:

Sada, na noge Crnogorci! Nema dalje oklijevanja. Jedan ideal i jedan cilj za sve: Slobodna i Nezavisna Crna Gora!

Kada čujemo ove riječi pitamo se da li se uopšte pokrenulo sa mjesta i proživljava li Crna Gora nakon toliko decenija isti hod po mukama, i smijemo li takvu nepodnošljivu i ljudskosti nedostojnu situaciju ostaviti našim potomcima?!

Čitaj još:   Nikolaidis: A da Karađorđevićima VRATIMO čitavu CRNU GORU?

Nećemo dozvoliti uništenje naše domovine, jer mi druge nemamo!

Nećemo dozvoliti da nas odnarode, da od nas prave ono što nijesmo, ako nas ima!

A IMA NAS! I biće nas dok je svijeta i vijeka!”

izvor: aktuelno.me

DA LI Crna Gora, postaje azil za bogate…

Vlada Crne Gore je na poslednjoj sjednici donijela odluku o sticanju crnogorskog Read more