IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NUDIMO DA PROČITATE, ŠTA SU METEOROLOZI OTKRILI: Evo kada stiže snijeg… (foto)

Danas se u BiH očekuje oblačno vrijeme s kišom. Vjetar slab do umjeren, većinom južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 13 C, a dnevna od 10 do 15, na jugu do 18 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 18- XI- 00: 24… NUDIMO DA PROČITATE, ŠTA SU METEOROLOZI OTKRILI: Evo kada stiže snijeg… (foto)

Period do 22.11.2022. Stabilne su vremenske prilike prognoziraju se do 18. novembra. Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju u većem dijelu zemlje pretežno sunčano uz temperature iznad prosjeka.

petak, 18.11.2022. godine
Biometeorološka prognoza je loša, pod uticajem nadolazeće promjene vremena, kiše i južnog strujanja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije u drugom dijelu dana i sa noćnim satima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nesanice. Poželjno je reducirati aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U nedjelju oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima i na planinama sa susnježicom ili snijegom. Snijeg je moguć ponegdje i u nizinama sjeverozapadne Bosne. Tokom dana padavine slabe i prestaju u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 8 do 12, a dnevna od 3 do 9, na jugu od 12 do 18 stepeni.

Čitaj još:   SEDAM BENEFITA ILI- DOBRIH STRANA JEDNE KONZERVE SARDINE... (foto)

U subotu, oblačno vrijeme s kišom. U večernjim satima na području Hercegovine se očekuje grmljavina. Na planinama će padati snijeg. Očekivana količina padavina u Bosni između 20 i 40, a u Hercegovini i do 80 l/m2. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 6 do 11, na jugu od 14 do 16 stepeni.

U ponedjeljak oblačno vrijeme. Povremeno je moguća slaba kiša, a na planinama i u višim područjima slab snijeg. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 stepeni, navedeno je iz FHMZ BiH.

izvor iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more