IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAŠKO Konjević: Predsjednica Skupštine nema kapacitet da vodi ovakve razgovore, treba nastaviti dijalog… (foto, video)

Lider SDP- a Raško Konjević nakon završenog sastanka parlamentarnih partija u SKupštini Crne Gore rekao je daa iako nije bilo rješenja, da je napravljen veliki korak...

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 19- XI- 00: 24… RAŠKO Konjević: Predsjednica Skupštine nema kapacitet da vodi ovakve razgovore, treba nastaviti dijalog… (foto, video)

“Mislim da kod predsjednice Parlamenta nemamo dovoljno kapaciteta da ovaj dijalog vodi. Predložio sam da ako ne 28. onda nakon 28. imamo izbor sudija, a da do izbora sudija se ne donose akti koji bi mogli biti predmet mišljenja Ustavnog suda”, kaže Konjević

“Nema drugog rješenja do vanrednih izbora, a za to je potreban dijalog o Ustavnom sudu i izbornim uslovima”, istakao je Konjević.

Kako navodi, ako se dođe do rješenja koje će samo produbljivati krizu, to će im suziti prostor za dogovor.

“Dijalog treba ubrzati. Sa strane opozicionih partija da se kroz dijalog dođe do rješenja, a ne da se konačna rješenja većine stave na sto. Ako dođemo do rješenja koja produbljuju krizu bojim se da će se sužavati dijalog oko izbora sudija Ustavnog suda…

Čitaj još:   RAŠKO Konjević, odgovorio DRITANU Abazoviću: Bolje bit "ekstremista" za svoju državu nego njen "izdajnik"... (foto)

Imamo Vladu koja je izgubila povjerenje. Jasna je poruka opozicionih partija da ovaj sastav parlamenta treba da vrati mandat građanima kako bi se ušlo u period stabilnosti”, naglasio je RAŠKO Konjević.

Na pitanje Federalne televizije kako je moguće da premijer koji je izgubio povjerenje smjenjuje već smijenjene ministre, Konjevic je odgovorio– ne znam.

BONUS VIDEO: Konjević: Krivokapić je umislio da je država, ne treba mu ni Skupština ni ministri

IZVOR Standard.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more