IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS Nikšić: Uredništvo RTNK Crnu Goru kao ”SRPSKU ZEMLJU”

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić ocijenio je da ureredništvo RTNK Crnu Goru karakteriše kao “srpsku zemlju” time što je učesnika Saveznog festivala mladih guslara Srbije, Republike Srpske i Crne Gore okarakterisao u naslovu kao “prva festivala svih srpskih zemalja”.

U toj partiji podsjećaju ovu medijsku kuću, koja bi, kako kažu, trebalo da važi za ozbiljnu, da je Crna Gora od 21. maja 2006. godine nezavisna, suverena i građanska država, te da ona nije nikakva srpska prćija niti dio srpskih zemalja, već samostalna država svih građanki i građana koji žive u njoj.

– Osim toga, obavještavamo sve, pa i uredništvo RTNK, da će ih sve zajedno želja biti da vide Crnu Goru kao dio takvih sličnih objedinjenih nacionalistički saveza – navedeno je u saopštenju nikšićkog DPS-a.

Čitaj još:   SARAJEVO- SAOBRAĆAJNI KOLAPS: Građani u čudu, pitaju šta se dešava? (foto)

U toj partiji iskazali su žaljenje što lokalni javni emiter i njegov, kako su reklu, slatkorječivi direktor svakodnevno pružaju podršku pristalicama “srpskog sveta” u njihovom naumu da što više i glasnije promovišu tu nazadnu ideju.

– U krajnjem, napominjemo da ovakve šibicarske rečenice, plasirane s namjerom da otvoreno uvrijede najveći dio stanovnika Nikšića i Crne Gore, ne zaslužuju čak ni prijekor u onoj mjeri u kojoj zaslužuju prezir – zaključeno je u saopštenju.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more