IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vojin MIJATOVIĆ NIKAD OTVORENIJI: Nenam namjeru biti ‘KURBAN’, kaku su mi neki davno namijelili tu ulogu… (foto, video)

Pokret za državu nije privatni projekat Vojina Mijatovića niti bilo kog drugog pojedinca, već koalicija nekoliko političkih stranaka- napisao je u početku svoje objave na društvenim mrežama potpredsjednik SDP- a Vojin Mijaotivć…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 21- XI- 20: 24… Vojin MIJATOVIĆ NIKAD OTVORENIJI: Nenam namjeru biti ‘KURBAN’, kaku su mi neki davno namijelili tu ulogu… (foto, video)

Kako navodi, punog srca je sa nekoliko ljudi vodio projekat Pokret za državu te da su uspjeli ostvariti puno BiH jedinstvo i odličan rezultat.

Današnje potpisivanje koalicije između stranaka osmorke je pozdravio i izrazio radost zbog činjenice da SDP preuzima odgovornost i procese u Federaciji BiH na nivou države.

Ponovio je da njegova podrška istom sporazumu na sjednici predsjedništva i Glavnog odbora SDP BiH neupitna.

Također obavještavam sve duboko ”zabrinute” da je puna odgovornost na odluci oko izbora delegata u Dom Naroda iz Republike Srpske na liderima stranaka koje imaju zastupnike u okviru Pokreta za državu u NSRS.

Ja im želim sreću i hrabrost u procesu donošenja odluke, želim vam da očuvate jedinstvo i spasite živce sa manitim Vukanom i ostalim “velikim” liderima tzv. opozicije u RS, poručio je Mijatović.

Čitaj još:   VIC DANA: Poslao ĐETIĆ šefu "sms", da u ponedjeljak malo će kasniti na rabotu... (foto)

Potvrdio je svoj raniji stav da SNSD ne smije imati četiri a opozicija koja je, kako navodi, ista kao SNSD ne smije imati dva. Smatra da nije lako pronaći rješenje ali vjeruje da oni hoće.

Ja sam uradio šta je do mene postigli smo rezultat, prvi put u historiji imamo listu za Dom naroda, sve ostalo je do vas nema potrebe da se skrivate iza mene ili bilo koga drugoga.

Ja sve građane BiH čekam u Banja Luci na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH, nemam namjeru biti “kurban” kako su mi neki namijenili ulogu, a pogotovo izgovor zašto se sa nekim mora ili ne mora u vlast na nivou države, kaže.

Ističe da je rezultat napravio i spreman je da preuzme odgovornost u izvršnoj vlasti ispred SDP BiH koja mu bude povjerena. Vi ste lideri vi znate šta je najbolje za BiH– kratko je poručio na kraju…

BONUS VIDEO: Vojin Mijatović u emisiji N1 ponudio rješenje za Dodikove blokade…

Čitaj još:   U Frankfurtu na Majni, SUĐENJE HRVATSKOM ŠVERCERU: Iz BiH, bi da krijumčari protivtenkovsko oružje u Njemačku...

izvor NTVHayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more