IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Penzionisani srpski general- Žao mi je što nijesmo napravili puč u Crnoj Gori, politički vrh nas nije slušao…

Penzionisani general Vojske Srbije, a danas predsjednik tamošnjeg SUBNOR-a Vidosav Kovačević kazao je kako mu je žao što u Crnoj Gori nijesu napravili puč.

On je najprije govorio kako su, u doba zajedničke države, u Crnoj Gori postojala tri vojna radara velikih dometa i da su oni, umjesto ka članicama NATO- a, “odjedanput okrenuti ka Rusiji”.

“Najveća greška je što smo Crnu Goru 2006. godine dali u NATO pakt”, poručio je on, gostujući na srpskoj televiziji Vesti, podružnici Pinka, koja je svojevremeno i bila kanal Pink 3.

Kaže kako su iz srpske vojske tada državnom rukovodstvu predlagali drugu varijantu, kako bi radari bili sačuvani.

“Ali nijesmo napravili državni puč, sad mi je to žao, samo smo pustili Crnu Goru u NATO, to je najveći promašaj”, dodao je.

Drugačije bi, kaže, bilo “da su sačuvali Crnu Goru” i da je tadašnje srpsko političko rukovodstvo slušalo srpske generale.

“Mi uzmemo aerodrom Podgorica i tri radara”, kazao je Kovačević.

Čitaj još:   CRNA LISTA SMRTI VELJE NEVOLJE: Nepobitni dokazi za 10 likvidacija "POČISTIO" JE LJUDE... (foto)

Istakao je i kako je Crna Gora 2006. bila “puštena da ode”.

“Kao Slovenija… Ali to je nešto drugačije, mi smo preko Crne Gore imali izlaz na more, drugu priču, obuku kadeta, radare, Podgorica je jedan od najboljih aerodroma u Evropi, vrijeme je takvo da uvijek može da se leti”, nabrajao je on.

Puč, kako je dodao, “neki put mora da se uradi”.

“Kad je sudbina zemlje u pitanju, to je jedna istorijska greška što je Crna Gora otišla iz SR Jugoslavije”, zaključio je Kovačević.

Inače, Kovačević je učestvovao u svim ratovima devedesetih – od Slovenije, preko Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sve do NATO intervencije 1999. godine. U doba referenduma u Crnoj Gori, obavljao je dužnost načelnika Vojne akademije nekadašnje Državne zajednice SCG.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more