Vijesti

Slaba Hrvatska remizirala sa Marokom u utakmici bez golova otvorila SP u Kataru… (foto, video)

HRVATSKA reprezentacija odigrala je 0: 0 protiv Maroka u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Bez pravih rješenja u napadu i uz nekoliko dobrih intervencija Dominika Livakovića, Hrvatska je osvojila bod s kojim dočekuje nastavak natjecanja u skupini F… 

AL KHOR: Svijet, Sport, vijesti, srijeda 23- XI- 15: 24… Slaba Hrvatska remizirala sa Marokom u utakmici bez golova otvorila SP u Kataru… (foto, video)

S jednim su bodom iz ove utakmice obje reprezentacije zadržale velike šanse u borbi za prva dva mjesta u grupi F u kojoj su još Belgija i Kanada koje igraju večeras od 20 sati

Fudbaleri Hrvatske i Maroka remizirali su rezultatom 0: 0 u prvom kolu grupe F na Svjetskom prvenstvu u Kataru…

U nedjelju će igrati protiv Kanade, a četiri dana nakon toga i protiv Belgije.

Izuzev nekoliko posljednjih minuta prvog dijela Hrvatska nije imala značajne prilike za postizane gola, dok su Marokanci prijetili više.

Hrvatska odbrana zaustavila je nekoliko puta šanse Hakima Ziyecha, Youssefa El Nesryja i njihovih suigrača.

Fudbaleri Maroka su se prema kraju susreta povukli i čuvali bod. Hrvatska je pokušavala probiti njihovu odbranu, ali bezuspješno pa je utakmica završena podjelom bodova.

Hrvatska je i dalje imala više loptu u nogama, ali i dalje manjak rješenja kojim bi taj posjed iskoristila za gol. Protiv Maroka nije iskoristila rijetke šanse koje je imala. Slijedi joj susret s Kanadom u nedjelju u kojem tri boda zbog remija s Marokom postaju veći imperativ.

S jednim su bodom iz ove utakmice obje reprezentacije zadržale velike šanse u borbi za prva dva mjesta u grupi F u kojoj su još Belgija i Kanada koje igraju večeras od 20 sati.

U narednom kolu 27. novembra Hrvatska će igrati protiv Kanade, a Maroko protiv Belgije…

BONUS VIDEO: SP 2022.- LIVE- MAROKO- HRVATSKA 0: 0…

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

21 minuta ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

49 minuta ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

4 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

4 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

5 sati ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

5 sati ago

This website uses cookies.