IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VEČERAS SE OČEKUJE SUSNJEŽICA I SNIJEG: Jutro će biti dosta hladno… (foto)

Pogled na ciklonu koja danas utiče na vremenske prilike kod nas.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 23- XI- 00: 24… VEČERAS SE OČEKUJE SUSNJEŽICA I SNIJEG: Jutro će biti dosta hladno… (foto)

Do 28.11.2022. vrijeme će biti uz mnogo oblaka, do kraja sedmice očekuje se prilično kišovito razdoblje, naručito u centralnim, južnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine. Na ovim prostorima je i najveća vjerovatnoća za obilnije padavine. Najizraženije padavine moguće su u srijedu (23.11.). Izraženo južno strujanje zraka uslovit će da temperature zraka i dalje budu iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine

Njenim daljim odmicanjem prema istoku noćas će vjetar posvuda oslabiti i okrenuti na sjeverni sa kojim će zahladniti. Zahlađenjem kiša će na planinama prelaziti u susnježicu i snijeg, međutim bez većih količina obzirom da padavine postepeno slabe i prestaju. U nizinama ostaje još nešto kiše, a jedino u nekim nizinama sjeverozapadne Bosne sutra ujutru nakratko može biti susnježice ili malo mokrog snijega.

Čitaj još:   KUHA U CRNOJ GORI: Oskrnavljen BAJRAK na brdu kod BIJELOG POLJA…

srijeda, 23.11.2022. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Pogoršanje vremenskih prilika, postepeno zahlađenje, uz povećanu oblačnost i padavine, uzrokovaće izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, suzdržati se od težih aktivnosti, te reducirati boravak na otvorenom. Sa noćnim satima, opšta slika postepeno će se popravljati.

ČETVRTAK će biti pun oblaka i hladniji, padavine će lagano prestati. U večernjim satima djelimično razvedravanje pa bi u četvrtak ujutru lokalno moglo biti mraza. U četvrtak stabilnije, pretežno sunčano vrijeme ali nizine i kotline će lokalno imati maglu.

U petak također stabilno pred novu ciklonu, oblake i padavine za vikend…

izbor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more