IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREMIJERNO- Nakon 50 godina otkriven uzrok smrti Brusa Lija: Pričalo se da ga je ubila ljubavnica, da je bio žrtva prokletstva… (foto, video)

Prošlo je skoro pet decenija otkako nas je napustio Brus Li, a doktori sada tvrde da su otkrili prave razloge njegove iznenadne smrti…

LONDON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 24- XI- 00: 24… PREMIJERNO- Nakon 50 godina otkriven uzrok smrti Brusa Lija: Pričalo se da ga je ubila ljubavnica, da je bio žrtva prokletstva… (foto, video)

Slavni glumac i majstor borilačkih veština preminuo je u 32. godini, 20. jula 1973. godine…

Vijest o njegovoj smrti brzo se proširila svijetom, a lkekari su na osnovu odbukcije donijeli zaključak da je umro od otoka na mozgu.

Kao uzrok stvaranja edema navedeno je da je u pitanju uzimanje određenih lijekova protiv bolova, a nije dugo trebalo da počnu da kruže razne teorije o njegovoj smrti.

Kada su dospele u javnost fotografije njegovog otečenog lice, ubrzo su počele da kruže teorije zavere. Jedni su tvrdili da je otrovan, a kao glavnog krivca navodili njegovu tadašnju ljubavnicu. Drugi su tvrdili da su ga ubili kineski gangsteri, a oni sujeverni su otišli i korak dalje govoreći kako ga je ubilo prokletstvo.

Čitaj još:   SARAJEVO Ivanić: Tražićemo ponovno brojanje svih glasova...

Istraživači su sada 49 godina posle njegove smrti pregledali dokaze i zaključili da je Brus vijerovatno umro od hiponatrijemije.

„Drugim rječima, kažemo da je bubreg nije mogao da izluči višak vode, i zato je Brus Li umro“, napisao je tim stručnjaka u časopisu „Clinical Kidney Journal“.

Brus Li Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Prema studiji, Brus je imao više znakova rizika za hiponatrijemiju, uključujući to što je pio velike količine tečnosti, koristio kanabis, koji povećava žeđ, a ispunjavao je i druge uslove koji smanjuju sposobnost funkcije bubrega, kao što je upotreba lijekova i alkohola.

„Pretpostavljamo da je Brus Li umro od specifičnog oblika disfunkcije bubrega: nemogućnosti izlučivanja dovoljno vode za održavanje homeostaze vode, što je uglavnom tubularna funkcija.

To može da dovede do hiponatrijemije, cerebralnog edema (otok mozga) i smrti u roku od nekoliko sati ako prekomjereni unos vode nije usklađen sa izlučivanjem vode urinom, što je u skladu sa vremenskom crtom Lijeve smrti“, zaključuju u studiji.

BONUS VIDEO: Otkrivena MISTERIJA SMRTI BRUSA LIJA Nakon POLA VIJEKA! Sve Teorije Pale u Vodu, Evo Šta je Pravi Uzrok!!!

Čitaj još:   DODIKOVA VRISKA I SKAKANJE: “Živela Rusija”, danas sa Vučićem u Beogradu... (foto, video)

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more