IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Redžep Tayyip ERDOGAN NIKAD ODLUČNIJI: “Turska nastavlja borbu protiv terorizma sve dok prijetnja ne bude eliminirana” (foto, video)

Gdje god ima terorista, Turska će biti tu sa svojom policijom, vojskom i snagama sigurnosti, poručio je turski predsjednik Redžep Tayyip Erdogan…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 24- XI- 17: 24… Redžep Tayyip ERDOGAN NIKAD ODLUČNIJI: “Turska nastavlja borbu protiv terorizma sve dok prijetnja ne bude eliminirana” (foto, video)

Erdogan: Turkiye nastavlja borbu protiv terorizma sve dok prijetnja ne bude eliminirana

Predsjednik Republike Turkiye Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako će ta zemlja nastaviti borbu protiv terorizma unutar i izvan svojih granica sve dok prijetnja ne bude eliminirana, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nastavit ćemo ovu borbu unutar i izvan granica sve dok teroristička prijetnja našoj zemlji potpuno ne nestane“, rekao je Erdogan u obraćanju na skupu koji je u Ankari održan povodom Dana nastavnika.

Erdogan je rekao da turske oružane snage uništavaju teroristička gnijezda u operacijama koje se provode na sjeveru Sirije i Iraka u blizini turske granice.

“Gdje god ima terorista, Turkiye će biti tu sa svojom policijom, vojskom i snagama sigurnosti“, poručio je Erdogan.

U jutarnjim satima u nedjelju turske snage su pokrenule prekograničnu zračnu operaciju “Kandža-mač“ protiv terorističke organizacije PKK/ YPG koja djeluje u terorističkim skrovištima u pograničnim dijelovima Sirije i Iraka i planira napade na Turkiye.

Čitaj još:   SJAJNE VIJESTI: U FBiH u zadnja 24 sata nije bilo zaraženih na Covid- 19...

Turski zvaničnici su kazali da je operacija pokrenuta u skladu s međunarodnim pravom i pravom nacije na samoobranu prema rezolucijama Ujedinjenih nacija. Također naglašavaju da su teroristi jedina meta operacije.

Zračna antiteroristička operacija “Kandža-mač“ uslijedila je nakon terorističkog napada kojeg su teroristi PKK/YPG-a izveli 13. Novembra u prometnoj istanbulskoj ulici Istiklal i u kojem je ubijeno šest osoba, a 81 je povrijeđena.

U svojoj više od 35 godina dugoj terorističkoj kampanji protiv Turkiye, PKK, koji se nalazi na popisu terorističkih organizacija Turkiye, SAD- a i Evropske unije, odgovoran je za smrt više od 40.000 ljudi, uključujući žene, djecu i stare. YPG je sirijski ogranak te terorističke organizacije…

BONUS VIDEO: Erdoğan'ın “Suriye'ye Kara Harekatı” Mesajı Pentagon'u Titretti! Resmen İtiraf Ettiler

izvor agencije AA