IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRUKANJE DRŽAVE I STRAHOVLADA Dritana Abazovića: Iako su postavljeni tek prije nekoliko sedmica, opozvana četiri crnogorska diplomata… (foto)

Šarkić, Milonjić, Bibović i Pajović su pozvani da se hitno vrate zbog ,,aktivnosti i potrebe rada u Ministarstvu vanjskih poslova u Podgorici“…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 24- XI- 09: 24… BRUKANJE DRŽAVE I STRAHOVLADA Dritana Abazovića: Iako su postavljeni tek prije nekoliko sedmica, opozvana četiri crnogorska diplomata… (foto)

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, koji je ujedno preuzeo ulogu koordinatora u Ministarstvu vanjskih poslova, donio je rješenja kojima opoziva četvoro crnogorskih diplomata koje je, septembra ove godine, imenovao na diplomatske pozicije sada bivši ministar Ranko Krivokapić.

Prema saznanjima Pobjede, 7. novembra Abazović otpravnicima poslov Bojanu Šarkiću u Londonu, Veljku Milonjiću u Vašingtonu, Mirsadu Biboviću u Prištini, te Ivani Pajević, ambasadorki u Misiji Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku– poslao rješenja o hitnom povratku u zemlju, zaključno sa 21. novembrom, iako su postavljeni tek prije nekoliko sedmica.

Čitaj još:   TUŽNE SUDBINE: Zarobljeni u inostranstvu, ako nisu na spisku nema karti za povratak u Srbiju! (foto)

Početkom septembra, dok je ministar vanjskih poslova bio Ranko Krivokapić, odlučeno je da se u Vašington, London, Vatikan, Njujork, Budimpeštu, Tiranu, Beč i Varšavu privremeno pošalju crnogorske diplomate, uglavnom je riječ o otpravnicima poslova, sa mandatom najduže do godinu dana.

“Bila je to iznuđena odluka da se, makar na taj način, ,,zakrpi“ crnogorska diplomatska mreža, koja je tokom 17 mjeseci mandata Vlade premijera Zdravka Krivokapića i ministra Đorđa Radulovića potpuno pocijepana, a skoro dvije godine Crna Gora u većini naših diplomatskih predstavništava – nema ambasadore”, piše Pobjeda.

Šarkić, Milonjić, Bibović i Pajović su pozvani da se hitno vrate zbog ,,aktivnosti i potrebe rada u Ministarstvu vanjskih poslova u Podgorici“

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more