IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRUKANJE DRŽAVE I STRAHOVLADA Dritana Abazovića: Iako su postavljeni tek prije nekoliko sedmica, opozvana četiri crnogorska diplomata… (foto)

Šarkić, Milonjić, Bibović i Pajović su pozvani da se hitno vrate zbog ,,aktivnosti i potrebe rada u Ministarstvu vanjskih poslova u Podgorici“…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 24- XI- 09: 24… BRUKANJE DRŽAVE I STRAHOVLADA Dritana Abazovića: Iako su postavljeni tek prije nekoliko sedmica, opozvana četiri crnogorska diplomata… (foto)

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, koji je ujedno preuzeo ulogu koordinatora u Ministarstvu vanjskih poslova, donio je rješenja kojima opoziva četvoro crnogorskih diplomata koje je, septembra ove godine, imenovao na diplomatske pozicije sada bivši ministar Ranko Krivokapić.

Prema saznanjima Pobjede, 7. novembra Abazović otpravnicima poslov Bojanu Šarkiću u Londonu, Veljku Milonjiću u Vašingtonu, Mirsadu Biboviću u Prištini, te Ivani Pajević, ambasadorki u Misiji Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku– poslao rješenja o hitnom povratku u zemlju, zaključno sa 21. novembrom, iako su postavljeni tek prije nekoliko sedmica.

Početkom septembra, dok je ministar vanjskih poslova bio Ranko Krivokapić, odlučeno je da se u Vašington, London, Vatikan, Njujork, Budimpeštu, Tiranu, Beč i Varšavu privremeno pošalju crnogorske diplomate, uglavnom je riječ o otpravnicima poslova, sa mandatom najduže do godinu dana.

Čitaj još:   ZLATANA Majka bila drvenom kašikom, dok je nije polomija, a onda morao da joj kupi novu...

“Bila je to iznuđena odluka da se, makar na taj način, ,,zakrpi“ crnogorska diplomatska mreža, koja je tokom 17 mjeseci mandata Vlade premijera Zdravka Krivokapića i ministra Đorđa Radulovića potpuno pocijepana, a skoro dvije godine Crna Gora u većini naših diplomatskih predstavništava – nema ambasadore”, piše Pobjeda.

Šarkić, Milonjić, Bibović i Pajović su pozvani da se hitno vrate zbog ,,aktivnosti i potrebe rada u Ministarstvu vanjskih poslova u Podgorici“

izvor CdM.me

Dnevni horoskop za 9. decembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DRITAN Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“… (foto, video)

DRITAN Abazović i potpredsjednik Vlade i predsjednik SNP-a Vladimir Joković, Read more