IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS MILE Dodika- povod TV prenosi s Mundijala: BHRT ne treba da postoji… (foto)

Milorad Dodik izjavio je da Javni servis BiH BHRT ne treba da postoji, zato što je samo, kako je rekao, javni servis „muslimana“…

BANJA LUKA: Regija, Sport, vijesti, četvrtak 24- XI- 00: 24… UŽAS MILE Dodika- povod TV prenosi s Mundijala: BHRT ne treba da postoji… (foto)

Mile DODIK je naveo da to potvrđuje i činjenica da je BHRT onemogućio građanima, posebno u Republici Srpskoj, da gledaju sve utakmice na Svjetskom prvenstva u fudbalu.

Dodik je naglasio da su odlukom da prenos 18 utakmica ustupe „samo jednom muslimanskom telekom-operateru (BH Telekomu)“, iz BHRT direktno prekršili zakon i dodatno se identifikovali kao servis samo jednog naroda u BiH.

„Srpska navija za Srbiju i nama utakmice Srbije može komentarisati samo onaj ko otvoreno navija za Srbiju“, naveo je on na Tviteru.

U komentarima ispod Dodikovog tvita pojedini su pitali Dodika „šta rade dva srpska člana Upravnog odbora BHRT- a“ i „koja je njihova uloga, ako ne rade ništa korisno“.

Čitaj još:   DRITAN ABAZOVIĆ IMA JOŠ JEDAN PROBLEM, ŽALI SE NA SAV GLAS: Ovoga puta riječ je...

„Taj ‘muslimanski operater’ je platio prava prenosa i ustupio većinu utakmica BHRT da bi svi mogli gledati. Da ste se vi pitali, u državi ne bi niko ništa sa prvenstva očima video“, napisao je jedan od tviteraša.

U nekima od komentara navedeno je da Dodik, koji se zaklinje u Ustav, krši taj akt, pa Bošnjake pogrdno naziva „mislimanima“, dok pojedini tviteraši Dodiku sugerišu da putem specijalnih i paralelnih veza dogovori sa vlastima u Srbiji da se Svjetsko prvenstvo u RS može gledati putem RTS- a…

U vrijeme svog direktnog prenosa utakmica sa Svjetskog prvenstva u Kataru, RTS zatamni svoje kanal u kablovskoj mreži m: tel- a, jer su autorska prava prenosa utakmica ograničena samo na područje Srbije…

izvor Danas.rs

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more