IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vujović: DF želi ustavnim PUČEM da dođe na vlast, a to je i razumljivo jer ta VLADA NEMA NIKAKVU PODRŠKU GRAĐANA…

Vlada u kojoj bi Demokratski front vodio glavnu riječ, osim što bi bila neustavna i marionetska, nema ni minimum podrške crnogorskih građana, saopštili su iz Socijaldemokratske partije.

Generalni sekretar SDP- a Ivan Vujović podsjetio je da je istraživanje javnog mnjenja Centra za građansko obrazovanje i agencije Damar pokazalo da oko dvije trećine građana vidi vanredne izbore kao način rješavanja političke i institucionalne krize.

On je rekao da istraživanje pokazuje da samo 19 odsto građana podržava, kako je naveo, model neustavne Vlade skrojene po neustavnim izmjenama Zakona o predsjedniku Crne Gore.

“Sve ovo veoma upečatljivo šalje jasnu poruku da Vlada, skrojena po uputima DF- a, u kojoj bi oni vodili glavnu riječ, osim što bi bila neustavna i marionetska, nema ni minimum podrške crnogorskih građana”, kazao je Vujović.

On je rekao da je razumljiva želja DF- a da “ustavnim pučem” dođu u situaciju da i formalno vode glavnu riječ u Vladi.

Čitaj još:   ŠOK: Medicinari u NOVOM PAZARU i TUTINU zatočenici ZAVJERE i netačnih tumačenja

“Kao što je jasno da ostali iz sklepane skupštinske većine taj opasni i antiustavni eksperiment podržavaju jer znaju da vanrednim izborima rizikuju da nestanu sa političke scene”, dodao je Vujović.

On je kazao da svako ko je elementarno ozbiljan i dobronamjeran, bez obzira na političko opredjeljenje, zna da su vanredni izbori jedini demokratski i normalan izlaz iz stanja potpune paralize političkog sistema i institucija.

To je, kako je rekao Vujović, jedan od ključnih zahtjeva sa protestaIma nas.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more