IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODATA POČAST BORCIMA: Dan državnosti BiH- Komšić i Bećirović položili cvijeće kod Vječne vatre u Sarajevu… (foto, video)

Brojni zvaničnici položili cvijeće ispred Vječne vatre u Sarajevu povodom Dana državnosti BiH…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak 25- XI- 09: 24… ODATA POČAST BORCIMA: Dan državnosti BiH- Komšić i Bećirović položili cvijeće kod Vječne vatre u Sarajevu… (foto, video)

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, položili su cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra u Sarajevu…

Polaganje cvijeća na Spomen-obilježje Vječna vatra danas je u Sarajevu nastavljen program obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.Kao i prethodnih godina, polaganju cvijeća ispred Vječne vatre prisustvovao je veliki broj zvaničnika, uključujući i članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića i Željka Komšića.

Cvijeće ispred Vječne vatre položio je i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, delegacija Grada Sarajeva, ministar odbrane BiH Sifet Podžić, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, kao i delegacija Vlade Kantona Sarajevo te predstavnici SABNOR-a.

Program je počeo intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine te odavanjem počasti onima koji su dali živote za ovu zemlju.

Čitaj još:   GAZDA IZ KATARA PAZARIO SKI-CENTAR U BIH:"NEMA ALKOHOLA" uvode se nova pravila, šta je bilo ključno... (foto)

Uz Bećirovića i Komšića cvijeće kod Vječne vatre položili su između ostalih i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, ministar odbrane Sifet Podžić, predstavnici ostalih nivoa vlasti, delegacija Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR-a) te predstavnici boračkih organizacija.

Bećirović i Komšić ranije danas su prisustvovali ceremoniji podizanja zastave Bosne i Hercegovine na brdu Hum, a položit će i cvijeće na Mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, Spomen- obilježju djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. te u Spomen- parku Vraca.

Bosna i Hercegovina danas slavi Dan državnosti, datum kada je prije 79 godina održano Prvo zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine (ZAVNOBiH) u Mrkonjić Gradu, na kojem su donesene odluke o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO: Dan državnosti Bosne i Hercegovine- 25. novembar

izvor iBalkan.net

Dnevni horoskop za 9. decembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

DRITAN Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni Balkan“… (foto, video)

DRITAN Abazović i potpredsjednik Vlade i predsjednik SNP-a Vladimir Joković, Read more