IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: DPS poziva SDT da provjeri poslovanje u Rudniku uglja, Cedisu i EPCG…

Poslanik DPS- a Nikola Rakočević podsjetio je javnost danas da ta partija podnijela krivičnu prijavu protiv odgovornih u rudniku uglja Pljevlja i da im je cilj da skrenu pažnju na ono što su tamo zatekli.

“Molimo vas da u budućem periodu, dio prostora u medijima rezervišite za ove teme jer su one od vitalnog interesa za očuvanje supstance privrede nasše države”, sugerisao je Rakočević novinarima na pres konferenciji.

“Ovaj pres je organizovan sa namjerom da ponovo pozovemo SDT da radi poslove iz svoje nadležnosti i preduzme istražne radnje i u Rudniku uglja i u Cedisu i u Elektroprivredi. Tamo se rade radnje koje ugrožavaju vitalne interese Crne Gore. Sačinićemo više krivičnih prijava protiv odgovornih u tim kompanijama”, kaže Rakočević.

“Ne sa namjerom da bilo koga optužujemo bez osnova niti da prikupljamo političke poene važno je da uputimo javnost na hiljadu i po novih zaposlenih i kreditne aranžmane za plate zaposlenima. To je dovelo do ogromnih gubitaka”, naveo je Rakočević.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Direktor Rudnika uglja ne umije da otvori vrata, a zna da za sedam mjeseci zaposli 423 osobe (video)

Kompanijama koje sad bilježe minuse i prekomjerno zapošljavaju, dodaje on, to nije bila praksa do 2020. “Te kompanije su bile u poslovnom plusu a sada bilježe minuse”, dodao je Rakočević.

izvor: standard.me

PLJEVLJA: MILAN Lekić podigao cijenu uglja za EPS, ali zaboravio na dugove… (foto)

Menadžment Rudnika uglja Pljevlja predvođen izvršnim direktorom Milanom Lekićem potpisaće Read more

DPS: SLABO RODILA LAVANDA PA PLJEVLJACIMA POSKUPIO UGALJ…

Opštinski odbor DPS- a Pljevlja reagovao je na izjavu direktora Read more