IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAD SE SJETILA: Jovana Marović podnijela OSTAVKU u Vladi i napustila GP URA…

Pitanje koje se postavlja je zašto Marović, ako je toliki legalista, nije podnijela ostavku nakon mučkog i subverzivnog potpisivanja takozvanog ”temeljnog ugovora” sa okupatorskom SPC? Odgovor po svemu sudeći treba tražiti u spekulacijama da je našla novi politički angažman, jer je, kako saznajemo napuštila i GP URA.

Potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije.

Ona je o svojoj odluci danas obavijestila predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović.

Podsjetimo, dokument ”Analiza o prednostima i manama učešća u regionalnoj inicijativi ‘Open Balkan’”, izradilo Ministarstvo evropskih poslova (MEP) na čijem je čelu, sada već bivša ministarka i potpredsjednica Vlade Jovana Marović, skinut je sa dnevnog reda zajedničke Komisije za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem, na zahtjev ministra pravde Marka Kovača, uz obrazloženje da o tome prethodno treba da se izjasni uži kabinet premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

Marović je izrazila izvjesno negodovanje zbog odgađanja rasprave, ali je na kraju i sama prihvatila da se konačan stav Vlade Crne Gore formuliše tek nakon što premijer Abazović i njegova uža ekipa daju mišljenje.

Čitaj još:   ALIJA Tabaković: Ukinut ćemo RS, sve ćemo uzeti Srbiji i RS- u, 25 milijardi, novac, imovinu! (foto i video)

Pitanje koje se postavlja je zašto Marović, ako je toliki legalista, nije podnijela ostavku nakon mučkog i subverzivnog potpisivanja takozvanog ”temeljnog ugovora” sa okupatorskom SPC? Odgovor po svemu sudeći treba tražiti u spekulacijama da je našla novi politički angažman, jer je, kako sazanjemo napuštila i GP URA.

S obzirom da je vlada odavno u kolapsu i maltene ne postoji, a da je GP URA ispod cenzusa, potez Marović nije principijelan, već politička kalkulacija.

Dokument, zbog koji je navodno bio povod da Marović podnese ostavku, objašnjava i zašto analiza MEP-a nije baš sa oduševljenjem dočekana na sjednici dvije komisije Vlade.

“Imajući u vidu da je ꞌOtvoreni Balkanꞌ još uvijek u eksperimentalnoj fazi, bez konkretnih podataka o uspješnosti projekta, Crna Gora ne bi trebalo da donosi odluku”, ključni je zaključak dokumenta ,,Analiza o prednostima i manama učešća u regionalnoj inicijativi ‘Open Balkan’“.

U analizi na 26 strana, koja je, kako se ističe, sačinjena “na osnovu priloga dostavljenih iz ministarstava, brojnih nacionalnih i međunarodnih izvještaja i deklaracija“, detaljno su iskazane rezerve, negativni efekti po ekonomiju i društveni sistem Crne Gore, kao i neki mogući benefiti, koji ipak ne mogu biti dovoljan razlog za prihvatanje iniijative „Otvoreni Balkan“.

izvor: aktuelno.me

Čitaj još:   JOVANA Marović odgovorila ALEKSANDRU Vučiću: Dok ste Vi na vlasti više neću dolaziti u Srbiju... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more