IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VJEROUČITELJ DJECI GOVORIO DA TREBA POUBIJATI SVE MUSLIMANE, DA MESIĆA TREBA OBJESITI A VELIČAO…

Suđenje je to Krešimiru Bagariću (43) optuženom da je kao vjeroučitelj na školskom satu “širio mržnju, djecu podučavao nabijanju na kolac te iskazivao prezir i nesnošljivost prema pripadnicima srpske manjine”.

S obzirom na to da je Bagarić pred oči policije i tužiteljstva stigao zahvaljujući snimci koju je mobitelom snimilo jedno dijete iz OŠ Matija Gubec te daleke 2017. godine, na zahtjev odbrane ista je izdvojena iz spisa kao nezakonit dokaz, no tužiteljstvo je na tu odluku podnijelo zahtjev za zaštitu nezakonitosti pa je vijeće Vrhovnog suda utvrdilo da snimka nije trebala biti izdvojena iz spisa.

No, unatoč toj odluci, zvučni zapis se neće moći koristiti jer su redovni sudovi pri potvrđivanju optužnice pravomoćno utvrdili da je snimka nezakonit dokaz i ta se odluka može naknadno mijenjati samo ako dokaz ide u koristi okrivljenika što ovdje nije slučaj.

U trenutku kad je snimak procurio u javnost, u školi se održavao prigodni božićni domjenak. Škola se digla na noge i vjeroučitelju dala otkaz, a asistentica koja je bila na tom predavanju sama je dala svoj otkaz. Kolektiv je navodno ostao u šoku, a u školi se moglo čuti da im je “Krešo ukrao Božić”, piše Jutarnji.

  • Ne smatram se krivim i otklanjam sve što mi se stavlja na teret – rekao je u petak Bagarić na upit suca kakav stav zauzima o optužbi. Prilikom davanja osnovnih informacija, sucu je još rekao da je na privremenom radu u Njemačkoj na plaći od otprilike 1.400 eura i da je oženjen.

Podsjećamo, drama je krenula kad su djeca po povratku kući iz škole roditeljima prepričavala ono što su čula na satu vjeronauka.

Mama, znaš što je bilo? Profesor iz vjeronauka nije normalan. Govorio nam je kako se danas ubio general Praljak, a kad smo ga pitali tko je on, počeo nam je govoriti o ratu u Hrvatskoj i BiH te nas strašiti da će se rat ponoviti jer svaka generacija doživi jedan rat”– ispričala je majci 29. novembra 2017. godine tadašnja polaznica 8.c razreda OŠ “Matija Gubec” u Zagrebu.

Čitaj još:   RADU Miloševiću pretresaju stanove, danas na saslušanju u SDT- u...

Tokom 45 minuta, koliko je trajao školski sat, Bagarić je pred osmašima, od kojih je netko i snimio djelić te poduke i dostavio ju jednom portalu, “širio mržnju i djecu podučavao nabijanju na kolac, pritom iskazujući prezir i nesnošljivost prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti.

Traži se kazna

Tužiteljstvo za posrnulog vjeroučitelja traži 10 mjeseci zatvora, ali i da mu se na osam godina izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja vjeroučiteljske službe.

Kćerka je bila pod dojmom i u strahu vjeroučiteljevog izlaganja, jer je pozivao na rat te govorio da će dečki ići u rat i nositi puške. Rekla mi je i da im je rekao kako treba po kratkom postupku objesiti Stipu Mesića i Vesnu Pusić te poubijati sve muslimane, pritom veličajući Ratka Mladića. Ona je znala da je Mladić poznati ratni zločinac pa se šokirala kad je učitelj rekao da je bio pametan te kako je dobro ono što je učinio u odnosu na Muslimane u BiH.

Rekla je i da im je govorio kako treba nabiti glave na kolac, ali nije znala kome, a u odnosu na Hrvate rekao je da im bilo prokleto do sedmog koljena. Neki učenici su razgovarali s vjeroučiteljem, a nekima nije bilo jasno uopće što govori. Asistentica jednog od učenika vrlo je aktivno sudjelovala u toj komunikaciji s vjeroučiteljem i odobravala to što govori– rekla je u tužiteljstvu majka jedne od bivših učenica te škole.

Tvrde da to nije bio prvi Bagarićev “ispad” već je, otkriva još majka učenice, “komentirao i teroristički napad na Pariz”.

Čitaj još:   UŽAS- Ruski voditelj brutalno prijeti, objavio simulaciju uništenja: Jedno lansiranje, Borise, i više nema Engleske... (foto, video)

I tu je vijest komentirao na satu vjeronauka, i tom je prilikom rekao da su za taj napad krivi muslimani, pa je pitao učenike što o tome misle. Moja kći je rekla da je to vjerojatno čin ISIL -a i kako su ISIL- ovci muslimani, ali da nisu svi muslimani isti, na što je profesor rekao kako svi muslimani jesu isti te kako ih sve treba pobiti.

Sjećam se razgovora s kćeri kako je vjeroučitelj pohvalno govorio i o činu Hitlera koji je želio istrijebiti sve Židove, rekavši da sada to isto treba napraviti muslimanima, ali i da je od 5. razreda podupirao mržnju prema homoseksualcima, govoreći kako oni nisu ljudi, već bolesnici koje treba pobiti – tvrdi majka školarke koja se kući s nastave vratila prepuna dojmova.

izvor: jutarni.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

HAOS Hrvatski branitelji zabranili Bajagi da održi koncert…

Na ovogodišnjim "Danima piva" u Karlovcu trebalo je da nastupi Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more