IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Reuf BAJROVIĆ- na sceni je ISPUNJAVANJE RATNIH CILJEVA: Ukoliko Dragan ČOVIĆ dobije mjesto u PREDSJEDNIŠTVU, BIH neće biti! (foto, video)

U emisiji ‘Sedam plus’ gost je bio Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko- evropske inicijative…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 27- XI- 00: 24… Reuf BAJROVIĆ- na sceni je ISPUNJAVANJE RATNIH CILJEVA: Ukoliko Dragan ČOVIĆ dobije mjesto u PREDSJEDNIŠTVU, BIH neće biti! (foto, video)

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Bajrović je kazao da je sada pitanje da li će međunarodna zajednica nastaviti sa onim što radi u zadnjih nekoliko mjeseci, a to je direktni atak na BiH.

Ono što vidimo i kod drugih građanskih aktivista je to da su kritikovali Schmidta od samog početka. Jasno su rekli da je Schmidtovo nametanje naustavno. Mislim da je vrlo bitno da imamo proteste, da ih ima što više, da su masovniji i što češći.

Protest je pokazao da nema šutnje. Ukoliko bude šutnje mi ćemo se jedno jutro probuditi u Palestini. HDZ ima četiri posto glasova registrovanih birača u BiH. Spriječiti kontrolu ko će imati kontrolu nad time ko će biti u vlasti. To je vladavina manjine. Vrlo je važno da se što više ljudi aktivira– rekao je Reuf Bajrović.

Smatra da Evropski parlament Schmidtu nikada nije dao podršku, te da visoki predstavnik u BiH izbjegava da ide u Evropski parlament. Osvrnuo se i na politiku HDZ-a.

Onaj kome je prihvatljivo da HDZ bira vlast u Bosni i Hercegovini je izdajnik BiH. To ne može biti prihvatljivo. Ulazak sa HD-ovim programom je prevara birača. Nadam se da će dio probosanske javnosti shvatiti posljedice ovoga što rade.

Čitaj još:   SARAJEVO CIK OBJAVIO PRELIMINARNE REZULTATE: U Predsjedništvo idu Džaferović, Dodik i Komšić

Vjerujem da SDP neće otići u pravcu ispunjavanja ciljeva HDZ-a samo da bi dobili vlast. Tvrdim da će posljedice biti nepovratne i katastrofalne po Bosnu i Hercegovinu. Ako Čović dobije mjesto u Predsjedništvu, BiH neće biti– istakao je REUF Bajrović.

Što se tiče ciljeva HDZ, Bajrović govori da je to diskriminirajuće prema svim Hrvatima koji nisu HDZ-ovi. Smatra da je to rat, ali drugim sredstvima.

Ovdje na sceni je ispunjavanje ratnih ciljeva. Gordana Tadić je bila rak rana pravde u BiH. Po nalogu Zagreba radila je sve da uruši BiH. Sada se pokušava vratiti ta politika. Ovdje se radi o idejama i politikama o onome kakva BiH treba da bude.

U Banjoj Luci će se sljedeće sedmice odlučiti da li će HDZ biti dio vlasti na državnom nivou. Lopta je u SDP- ovim rukama. Dodik pokušava na svaki način da zaštiti svoju poziciju. Dodika je moguće izbjeći u svakoj varijanti, ali ako dobije četvrtog zastupnika u Domu naroda onda je vrlo jasno da je to plan da se ubaci zato što Čović insistira da on uđe– rekao je za kraj Reuf Bajrović.

Čitaj još:   REUF BAJROVIĆ: Mrze ga Čovićevi jurišnici, zovu fašistom, Šešeljom i razbojnikom... (foto i video)

BONUS VIDEO: UKOLIKO ČOVIĆ DOBIJE MJESTO U PREDSJEDNIŠTVU, BIH NEĆE BITI: BAJROVIĆ ZA HAYAT

Izvor Hayat.ba

Nikolaidis i Bajrović: ”SRPSKI SVET je projekat Zapada”…(video)

Andrej Nikolaidis, književnik i Reuf Bajrović, kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse, bili Read more