IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Srbi remizirali s Kamerunom u najluđoj utakmici prvenstva: KAMERUN- SRBIJA 3: 3… (foto, video)

Selekcija Kameruna se nije predavala te je u 63. minuti golom Vincenta Aboubakara smanjila prednost Srbije na 2: 3, a samo tri minute kasnije izjednačila na 3: 3 golom Erica Maxima Choupo- Motinga…

Al Wakrah: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljek, 28- XI- 15: 24…  Srbi remizirali s Kamerunom u najluđoj utakmici prvenstva: KAMERUN- SRBIJA 3: 3… (foto, video)

KAMERUN i Srbija odigrali su 3: 3 u II kolu skupine G Svjetskog prvenstva. Kamerun je u najluđoj utakmici turnira poveo golom Castelletta u 29. minuti, ali se Srbija vratila u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena golovima Pavlovića i Milinković-Savića. Mitrović je u 53. zabio za vodstvo Srbije 3:1, ali se onda Kamerun vratio preko Aboubakara u 64. i Choupo- Motinga u 66. minuti.

U drugoj utakmici u ovoj skupini večeras od 17 sati igraju Brazil i Švicarska. Srbija će za prolazak morati pobijediti Švicarsku u zadnjem kolu, ali više ne ovisi sama o sebi i ovim remijem si je znatno umanjila šanse za drugi krug Svjetskog prvenstva.

Mitrović promašio dvije velike šanse

Momčad Piksija Stojkovića odlično je otvorila susret. Već u 11. minuti Mitrović se krasno oslobodio čuvara i gađao suprotni kut, ali je stativa spasila Kamerunce. Najbolji strijelac Srbije šest minuta kasnije imao je čisti zicer. Kamerunci su napucali jedan drugoga, lopta se odbila točno u noge Mitroviću koji sa šest metara puca pokraj gola.

Kamerun je poveo doslovno ni iz čega u 29. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, N'Kolou je prenio loptu na drugu stativu, gdje apsolutno nitko nije čuvao Castelletta i on je samo gurnuo loptu u prazan gol za vodstvo Kameruna.

Trebalo je Srbima neko vrijeme da dođu k sebi i onda su preokrenuli u ludoj sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena koja se igrala šest minuta. U prvoj je Strahinja Pavlović nakon ubačaja Tadića iz kornera lijepo glavom zabio za 1:1, da bi dvije minute kasnije Milinković-Savić preciznim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio za potpuni preokret.

Čitaj još:   EKSPLOZIJA U DUBAIJU: Buknulo skladište nafte... (foto i video)

U 53. minuti Srbi su odigrali prekrasnu akciju. S četiri dodavanja u šesnaestercu izigrali su čitavu obranu Kameruna, a onda je Živković nesebično dao Mitroviću kojemu nije bilo teško zabiti za veliku prednost Srbije.

Kamerunski izbornik zamjenom okrenuo utakmicu

Činilo se da je Piksijeva momčad slomila Kamerunce čiji izbornik je u 55. minuti povukao ključni potez i u igru ubacio Vincenta Aboubakara koji će nešto kasnije sam preokrenuti susret. Igrala se 63. minuta kad je napadač Al Nassra s centra pobjegao srpskoj obrani. Povaljao je Veljkovića i onda fenomenalnim lobom prebacio Milinković-Savića na golu Srbije.

Svi su očekivali zaleđe, ali VAR je utvrdio da je Milenković zakasnio izaći na ofsajd zamku i sudac je Kameruncima priznao gol. Šokirani Srbi nisu ni došli k sebi, a već su primili drugi gol i to gotovo na isti način. Nakon što su krenuli s centra, izgubili su loptu i Aboubakar je ponovno s centra pobjegao obrani Srbije.

Mitrović u završnici promašio veliku priliku

Opet je na ofsajd zakasnio izaći Milenković, a Aboubakar je prekrasno proigrao Choupo-Motinga na drugoj stativi koji je rutinski zabio za 3: 3. Srpskim igračima kao da su se noge odsjekle i trebalo im je desetak minuta da dođu k sebi. Kamerunci su u tim trenucima navalili i po četvrti gol, ali pravu šansu nisu uspjeli stvoriti.

Na kraju je Srbija bila bliža pobjedi, a najveću šansu imao je Mitrović u 89. minuti. Tadić mu je lijepo ostavio loptu, a Fulhamov igrač je s desetak metara pucao pokraj gola. Iako je Mitrović zabio za 3: 1, bio je tragičar utakmice jer je u prvom poluvremenu promašio dvije velike šanse i na kraju ovu s kojom je mogao donijeti pobjedu svojoj momčadi.

Čitaj još:   ANKARA: Turske sigurnosne snage, pokrenule operaciju "Kandža 3"...

U istoj grupi danas u 17 sati igraju Brazil i Švicarska.

Lider grupe “G” je trenutno Brazil sa tri boda, koliko ima i Švicarska, a Kamerun i Srbija imaju po bod i po utakmicu više.

U posljednjem trećem kolu u grupi igraju Srbija- Švicarska te Brazil- Kamerun…

BONUS VIDEO: Serbia vs Cameroon 3-3 Full highlights & All Goals HD Qatar 2022

izvor iBalkan.net/ agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more